Pemco Energi skal levere fjernvarme til hele Jessheim sentrum fra én stor sentral de skal bygge på tomta til det gamle renseanlegget.

– Avtalen med Ullensaker er et gjennombrudd for fjernvarmeutbyggingen på Jessheim, og en viktig avklaring for utbyggere og innbyggere som i flere år har etterlyst og ventet på et godt fjernvarmetilbud, sier administrerende direktør Håkon Knappskog i Pemco Energi i en pressemelding.

TRE SENTRALER BLIR til éN

I dag leverer de fjernvarme fra tre varmesentraler på utbyggingsområdene Jessheim Park, Romsaasområdet og Sagabyen. Disse blir erstattet når den nye sentralen er ferdig.

– Den blir godt egnet til å forsyne langt flere enn de lokale anleggene vi i dag driver. Tomta den skal bygges på har også framtidige utvidelsesmuligheter. For Jessheim er det bedre at fjernvarmeutbyggingen skjer med én stor sentral enn mange små, påpeker Knappskog.

Sentralen som kommer på tomta ved E6 sørøst for Jessheim skal produsere varme tilsvarende 40 GWh, basert på biobrensel.

– Jessheim er et langsiktig satsingsområde for oss, og vi er svært glade for at prosjektet vi har jobbet med siden 2013 endelig realiseres, sier Knappskog.

MILLIONSTØTTE

I 2020 blir det forbudt å fyre med olje. Det gjør at fjernvarmemarkedet vokser og at fornybar kraft som ellers ville vært brukt til oppvarming av bygg, kan brukes der hvor klimanytten er større, for eksempel til å elektrifisere transportsektoren.

Enova er et statsforetak hvis mål er å bidra til reduserte klimagassutslipp. De støtter utvikling av energiteknologi, og mener at prosjektet på Jessheim er med på å bygge lavutslippssamfunnet. Derfor bidrar de med i overkant av 35 millioner kroner.

– Norge trenger mer fornybar energi i lavutslippssamfunnet, og fjernvarme er og blir en viktig del av løsningen. På 15 år har vi gått fra en situasjon hvor fjernvarme var lite utbredt til at det finnes i de aller fleste byene i Norge. Denne store fjernvarmeutbyggingen har bidratt til at det nå er mulig å fase ut oljefyrene. Vi er stolt over å ha bidratt til denne utviklingen. Prosjekter som dette bidrar både til å redusere klimagassutslipp og utjevne effektbruken, sier markedssjef Ole Aksel Sivertsen i pressemeldingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.