Nye tall fra Ruter viser en trafikkvekst på 5,9 prosent i 2017 i Oslo og Akershus. Dette tilsvarer 371 millioner påstigninger totalt, hele 21 millioner flere enn året før. I Akershus var det en trafikkvekst på 5,3 prosent, melder fylkeskommunen i en pressemelding.

GODE TALL

– Veksten i kollektivtrafikken er svært gledelig, dette er gode tall. Styrkingen av kollektivtilbudet lokalt, gjennom å sikre gode forbindelser til kollektivknutepunkter i regionbyene våre, er et riktig grep. Vi ser at overgangen til et mer fleksibelt rutetilbud, med bussmating til skinnegående transport, gir gode resultater. Sammen har Oslo kommune og Akershus fylkeskommune lykkes med satsingen på kollektivtransport, sier fylkesordfører Anette Solli.

10 ÅR GAMMEL

I 2017 var det 10 år siden Ruter ble etablert.

KJØRER FØR ALLE SITTER: Passasjerer skal få tid til å sette seg

– Ruter har brukt de 10 årene godt, har gjort de riktige grepene og vært fremsynte, et eksempel på det er suksessen med billettappen. Vi er opptatt av å oppnå nullutslipp i kollektivtrafikken, og det er viktig at bussene i hele Ruter-området i framtiden er utslippsfrie, påpeker Solli som får støtte av Ruters administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen.

– Utviklingen har vært fantastisk og målet er at det skal fortsette. Kollektivtrafikken står overfor store endringer. På vei mot et fleksibelt, utslippsfritt og smart mobilitetstilbud vil det kreve at vi fortsetter å planlegge ut ifra markedsbehovene og inkluderer kundene våre i utviklingen av tilbudet, sier han.

FLEST MED BUSS

Det er bussene som transporterer flest passasjerer i Oslo og Akershus, med 158 millioner påstigninger i 2017. T-banen har 118 millioner påstigninger, og trikken 51 millioner. Størst vekst i 2017 hadde T-banen med 10,9 prosent.

– Vi skal utvide antall avganger, sette inn flere elbusser, nye trikker, starte byggingen av Fornebubanen og ny t-banetunnel, sier byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.