I løpet av høsten skal Eidsvoll kommune bygge ni ladestasjoner for elbiler ved rådhuset i Sundet.

Ved rådhuset på Jessheim skal Ullensaker kommune sette opp åtte slike stasjoner.

Nannestad er allerede godt dekket.

- Vi har moderne stasjoner både ved rådhuset, idrettshallen og sykehjemmet, forteller rådmann Paul Glomsaker som sjøl kjører elbil.

- Jeg mener vi ligger bra an, men vi vil samtidig utvikle oss videre. Vi har en klar ambisjon om å øke antallet elbiler. Når de får større kapasitet, vil vi bruke elbiler til hoveddelen av det som er relevant, sier han.

Hurdal kommune vedtok allerede i 2015 å sette opp seks ladestasjoner til gratis bruk, to ved helsetunet, to ved rådhuset og to ved skolen.

FRAMTIDA

Kommunene er enige om at satsing på elbiler er framtidsrettet.

- Vi har to stasjoner ved rådhuset i dag, men de er gamle. Nå vil vi sette opp mer moderne ladestasjoner, opplyser eiendomssjef Edin Alisic i Ullensaker kommune.

- Vi utelukker ikke at det i framtidig også kommer ladestasjoner ved andre kommunale bygg. Vi kjenner til at Miljøverndepartementet har åpnet for å søke tilskudd til slike stasjoner, og vi kommer til å søke, sier han.

- Foreløpig har kommunen bare et fåtall elbiler, men vi vil kjøpe flere etter hvert, opplyser Alisic.

MILJØSATSING

Eidsvoll kommune har også svært få elbiler i dag.

- Men vi ønsker å satse miljøvennlig og skal kjøpe flere, sier prosjektleder Sven Olav Vahlenkamp.

Nå planlegger Eidsvoll kommune å sette opp ni ladepunkter ved rådhuset.

- Vi jobber for å få satt opp anlegget i løpet av dette året, forteller Vahlenkamp.

- Sju stasjoner vil være forbeholdt kommunens egne biler og ansattes biler, mens to skal kunne brukes av gjester i rådhuset.

- Ladingen vil i utgangspunktet være gratis, men systemet er slik at vi om ønskelig kan legge inn en betalingsordning, forteller Vahlenkamp.

Eidsvoll kommune har i år avsatt 200.000 kroner til ladestasjoner. I tillegg har kommunen fått 140.000 kroner fra Miljødirektoratets prosjekt til støtte for klimasatsing i kommunene. De ni planlagte ladestasjonene vil koste et sted rundt 450.000 kroner.

- Vi dekker opp manglende beløp fra andre budsjettposter, og videre framover har rådmannen foreslått å bevilge 300.000 kroner per år, forteller Vahlenkamp.

- Det er naturlig at det etableres flere muligheter for lading av elbiler, og vi vil sette opp ladestasjoner ved hvert nytt bygg, forteller Sven Olav Vahlenkamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.