Fellingslagene jakter videre – forsøkte uten hell å skyte ulvene søndag.

Fellingsforsøkene på ulven ble gjennomført søndag – i grenseområdet mellom Gran og Hurdal – uten at fellingslagene lyktes med å ta ut rovviltet. EUB får opplyst at Miljødirektoratet ga dispensasjon til at fellingslaget i Hurdal kunne bruke «plotthund» ved behov. Denne tillatelsen gjaldt for 25. og 26. juni.

Nå utvides skadefellingstillatelsen på inntil to ulv sør i Oppland og deler av nordvestre deler av Akershus til mandag 10. juli. Den første tillatelsen ble gitt 30. mai.

– Bakgrunnen for dette er ferske skader i Helgedalen i Gran kommune og Skrukkelia i Hurdal kommune søndag 25. juni, opplyser Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

EUB har snakket med Hurdal Beitelag og fått opplyst at sauebøndene som har mistet dyr ikke kommer fra Hurdal kommune, men fra Gran kommune. Det er imidlertid flere lokale som deltar i fellingsforsøkene framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.