Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet er enige om at det er avgjort best å bygge den nye barneskolen for midtbygda på Tynsåk. Skolen må da bygges på dyrket mark, og det ønsker ikke Fylkesmannen. Nå går det mot mekling mellom kommunen og Statens representant i Oslo og Akershus.

– BLIR TROLLDALEN

Det kommer ikke noen skole på Tynsåk, fastslo Anders Klaseie (Sp) med fynd og klem under kommunestyrebehandlingen tirsdag.

– Staten har bare gjort jobben sin når den sier nei. Fylkesmannen har kommet med en god begrunnelse. Konsekvensen av mekling blir en utsettelse av skolebyggingen, men skolen havner før eller seinere i Trolldalen, spådde Klaseie.

– TYNSÅK GODT TIL RETTE

– Jeg er ikke overrasket over innsigelsen til Fylkesmannen, kommenterte Aps gruppeleder Olav Resaland.

– Nå går vi for mekling, og eventuell avgjørelse i departementet. Tynsåk ligger godt til rette, med lett adkomst til svømmehall og idrettshall, og skolen må ligge nærmest mulig Sundet.

ULEMPEN ER DYRKET MARK

– Jeg tror ikke avstander betyr vesentlig. Forskjellen mellom Tynsåk og Trolldalen er helt marginal, mente Knut Bakkehaug (V).

– Det blir en bra skole på Tynsåk, med ulempen er at skolen må bygges på dyrket mark, sa han og stemte for Trolldalen.

Torleif Hamre (SV) støttet også Trolldalen-alternativet.

– Vi trenger ny skole. Det har hastet i mange år. Nå er det utsikter til nye utsettelser, og vi vet ikke utfallet av meklingen, påpekte han.

HAR VEDTATT TYNSÅK

– Nå må vi bestemme oss, fastslo Finn Terje Tønnessen (Frp).

– Vi må konsentrere oss om å gjennomføre det vi har vedtatt, og gå nødvendige runder med Fylkesmannen.

– Det er ikke naturlig å snu nå. Tynsåk er riktig plassering, mente Helge T. Blindheim (H), og påpekte at det var viktig å få avhendet Vilberg-tomta og skolebygget der.

VILBERG

Gunn Elin Blakkisrud (Sp) var helt uenig. Som den eneste av de 35 kommunestyrerepresentantene gikk hun inn for å legge den nye skolen til den nåværende skoletomta.

– Det koster å ha en skole i sentrum, men det betyr noe for folkehelsa. Jeg vil ikke at Sundet skal bli en plass med bare pensjonister, sa hun.

– Vilberg er det absolutt dyrets alternativet. Det kan hende vi må ekspropriere 13 eiendommer, svarte Arne K. Haugen (Frp).

Under avstemmingen støttet alle i Frp, Høyre og Ap Tynsåk, mens ti stemmer gikk for rådmannens innstilling om å velge Trolldalen. De ti representerer Sp. KrF, MDG, V og SV.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.