Mattegruppa i klasse 8A og 8B ved Vilberg ungdomsskole har tatt med seg en diger linjal til flomsteinen i Sundet. Der skal de måle avstanden mellom de forskjellige flomvannstandene i Vorma gjennom tidene.

PROSJEKT VANN

Det er lærer Amy B. Hauge som har tatt med klassen inn i «prosjekt vann».

– Dette gjør vi for å få variasjon i matteundervisningen, forteller læreren.

– Vi skal måle vannstanden fra dag til dag og finne ut hvor mye elva stiger. Vi skal også regne ut hvor langt det er til neste vannstad og hvor langt det er mellom dagens vannstand og tidligere målinger. Elevene er veldig fascinert av hvor høyt vannet var under storflommen i 1789, forteller Amy.

– Nå får vi litt mer ut av matematikken og lærer mer. Det blir mest skolepultundervisning, sier elev Odin A. Engen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.