– Dette er veldig gledelig, kommenterer Tanja Brodshaug Halvorsen som er PR-minister i Feiringregjeringa. Det er den som formelt mottar bevilgningen til forsamlingshuset.

– Dette er sårt tiltrengte vedlikeholdsmidler. Vi driver forsamlingshuset på dugnad, og slike bevilgninger er helt avgjørende for at huset skal kunne bestå også i framtida, sier hun.

KOMMUNESTYREVEDTAK

Det var i mai 2016 at kommunestyret i Eidsvoll vedtok å bevilge 1,35 millioner kroner til et disposisjonsfond for vedlikehold av forsamlingshuset Fløygir. Pengene var en del av inntektene etter salget av det gamle kommunehuset i Feiring.

INTERPELLASJON

Vedtaket ble gjort med 29 mot seks stemmer etter en interpellasjon fra varaordfører Einar Madsen (Ap).

Vedtaket kom nærmeste som et benkeforslag med henvisning til et 13 år gammelt intensjonsvedtak om at lokalmiljøet skulle få del i inntekten når det tidligere kommunehuset ble solgt. Det har nå skjedd, og huset er blitt en praktbolig.

LOVLIGHETSKONTROLL

Høyre reagerte på vedtaket. Representantene pekte på at det ikke hadde vært noen administrativ behandling av saken på forhånd, og at kommunestyrerepresentantene først ble kjent med interpellasjonen én dag før møtet.

Tre Høyre-representanter krevde derfor lovlighetskontroll av vedtaket. Dermed havnet saken hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

INGEN FEIL

Svaret derfra er nå kommet, og konklusjonen er klar: Fylkesmannen kan ikke se at det foreligger saksbehandlingsfeil som kan føre til at vedtaket er ugyldig.

– Det framstår som rimelig klart at vedtaket innholdsmessig kunne fattes, at det er fattet av rett organ og at vedtaket har blitt til på rett måte, påpeker Fylkesmannen.

KJENT SAK

– Dette var en sak det politiske miljøet kjente godt gjennom flere år på bakgrunn av samfunnsdebatt og tidligere politiske løfter framsatt under valgkamp, påpeker Fylkesmannen.

– Kommunestyret valgte selv å ta saken til behandling. Forslag i møtet om utsettelse av saken for å få den bedre belyst, ble nedstemt med stort flertall, og vedtaket ble gjort med 29 av 35 stemmer.

– Det framstår dermed som rimelig klart at et flertall i kommunestyret mente at saken var tilstrekkelig opplyst gjennom interpellasjonen, ordførers svar på interpellasjon, og debatten om interpellasjonen, konkluderer Fylkesmannen.

Les også om andre som ønsker midler fra det samme salget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.