• Vekker oppsikt: Det nye glassatriumet på hotellet vekker oppsikt. Her fotografert under en bilkonferanse nylig.

– Vi har allerede solgt ut målet om antall businessdøgn for 2018. Utsiktene for 2019 er formidable. Der er cirka 30 prosent allerede booket, sier Anne Margrethe Tveit, hotelldirektør på Quality Airport Hotel Gardermoen, som ligger rett på andre siden av veien for det nye LHL-sykehuset.

STARTET MED NEDBEMANNING

Hun startet i jobben som hotelldirektør med nedbemanning 1. september i 2016. Nær 60 prosent av de ansatte måtte gå på grunn av en nært forestående byggeperiode. Selve byggeperioden har tatt 15 måneder, og 15. juni åpner de resterende nyrenoverte delene av hotellet. På veien er 350 millioner kroner investert og 155 splitter nye rom bygd ut.

– Det var naturligvis tøft å si opp folk, men vi var nødt til å gjøre det for å få driften ned på et naturlig nivå under byggeperioden. Nå er vi i full gang med oppskalering igjen. Samlet blir vi cirka 100 ansatte når vi er i mål med prosessen, sier Tveit.

3500 hotellrom

Totalt har Gardermoen-området 13 hoteller med til sammen rundt 3.500 rom.

– Gardermoen er et av Norges største hotellmarkeder. Ullensaker kommune er i forhold til solgte romdøgn Norges 4. største hotellkommune, sier Geir Lundkvist, partner i Hotelia som er et ledende norsk hotellrådgivningsselskap.

Han sier de totale investeringene på hotellene rundt Gardermoen beløper seg til 800–900 millioner kroner.

– Best Western Oslo Airport har bygget ny konferansesal til 180 personer og 80 rom. Scandic Oslo Airport har bygget ny kongressal til 700 personer og åpnet 75 nye hotellrom i 2018. Quality Airport Hotel Gardermoen har totalrenovert hotellet og åpnet 129 nye hotellrom i 2018. I tillegg åpner LHL sitt nye pasienthotell med til sammen 99 hotellrom, sier Lundkvist.

Naturen i fokus

Hotellene på Gardermoen hadde, ifølge Bench Marking Alliance, et belegg på 62,9 prosent på årets fire første måneder. Dette var tredje best i landet, etter Tromsø og Oslo.

– Spesielt har både det norske og utenlandske ferie- og fritidsmarkedet vokst kraftig de siste 10 årene. Feriesegmentet har i perioden 2008 til 2017 økt med totalt 51,1 prosent, tilsvarende en årlig gjennomsnittlig vekstrate på 4,7 prosent, sier Geir Lundkvist.

LES OGSÅ: Vil bruke 700 millioner på hotell ved golfanlegg

Behov for flere senger

– Hotellkonkurransen knytter seg naturligvis mye til trafikkutviklingen på Oslo Lufthavn. Det har vært en jevn trafikkvekst de siste årene, og det har blitt etablert mange spennende direkteruter og langdistanseruter. I sum betyr det at det blir større behov for senger som følge av flere reisende. Veksten er størst på utenlandstrafikken, men også innlandstrafikken er stor og opplever vekst. Det er også stor konkurranse mellom hotellene hvilket kommer kundene til gode. Siden åpningen har det blitt etablert flere hoteller, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn.

 Vi forventer en jevn vekst i trafikken i årene som kommer og vi skal gjøre det vi kan for å synliggjøre Oslo, Norge og Oslo Lufthavn som attraktive reisemål for både fritids- og forretningsreisende i årene som kommer. I 2017 var det 27,2 millioner passasjerer som reiste til og fra Norges hovedflyplass, og i 2018 forventer vi rett under 29 millioner, utdyper Westher Andersen.

Ut i naturen

Tilbake på taket på Quality Airport Hotel Gardermoen speider hotelldirektøren mot naturen. – Vi har ny kongressal, nytt treningsrom, ny restaurant, nytt glassatrium, ny bar. Ja, det aller meste er nytt, sier Anne Margrethe Tveit.

På rommene og ellers på hotellet spiller naturen en viktig rolle. Granabar er navnet på det nye forlystelseslokalet, og inne i den nye buffeten spiller er det elg på veggen.

Unik beliggenhet

– Sammenlignet med de øvrige hotellene har vi en unik beliggenhet. Det tar kun åtte minutter bort til Oslo Lufthavn, samtidig som vi har kort vei til Nordbytjernet. Det er et fantastisk rekreasjonsområde som skal få en enda mer sentral plass her hos oss i fortsettelsen, sier Tveit.

– Hotellet har utviklet seg enormt. Gjestene er blitt mer kravstore. De vet det er gode tilbud på hotellene, og det er beinhard konkurranse her oppe. Den er langt hardere nå enn den var da flyplassen åpnet i 1998. Samtidig har dette hotellet vært med på utviklingen hele veien. Vi har vært én av de store pengemaskinene til Choice her oppe, sammen med Clarion. Det nye hotellet er fresht og noe av konseptet er å dra naturen inn i hotellet, sier Ole Kristian Graven, fungerende kjøkkensjef.

FAKTA: Hotellkampen

Hotellene rundt Gardermoen har investert for 800–900 millioner kroner den siste tiden.

Quality Airport Hotel Gardermoen står alene for 350 millioner.

Oppgraderingsregningen er tatt av gårdeier KLP Gardermoen Airport Hotel AS og Nordic Choice.

Romkapasiteten økes med 155, slik at den totalt blir på 455 rom. I tillegg er hele hotellet totalrenovert. 

Les også: John-Erik Vikas eget lille lykkeland

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.