Oppstart for bygging i Moreppen Næringspark er neste år. Utbygger Nordby Maskin AS planer om å bygge ut 200 mål til næring.

- Flere aktører er allerede inne, og selv skal vi på sikt flytte hele bedriften fra Åsgreina til Moreppen. Vi begynner med verksted og lagerbygg neste år, sier Tor Eivind Nordby Vik, assisterende daglig leder hos Nordby Maskin.

STØRSTE BEDRIFT

Maskinentreprenørfirmaet har i dag 110 ansatte, og er den bedriften med flest ansatte i Nannestad, bortsett fra kommunen. I 2016 er det på næringsparken planlagt byggestart for totalt 17.000 kvadratmeter. Foreløpig er 65 mål regulert.

LES OGSÅ: Kraftig kritikk i flystøymøte

FLYPLASSEFFEKTEN

- Nå har flyplasseffekten kommet for full til Nannestad når det gjelder næringsutvikling. Det er kjempeflott at en lokal og profesjonell næringsaktør som vil utvikle Moreppen Næringspark - hjertet for næringsutvikling i Nannestad. Området ligger svært gunstig plassert, med kort veg til både E16, E6, Oslo Lufthavn og jernbanen.

- Det ligger like godt til rette som næringsområder i Ullensaker, sier Karl Henrik Laache, ordførerkandidat for Nannestad Venstre.

- At en lokalt basert bedrift som Nordby Maskin bryr seg om bygda er gull verdt.

Laache vil at Nannestad skal være en ja-kommune.

- Vi ønsker en utvikling, og politisk vil vi legge til rette for etableringer og flere nye arbeidsplasser til Nannestad på best mulig måte, sier han.

UTFORDRINGER FOR KOMMUNEN

Tor Eivind Nordby Vik opplyser at de har hatt en god dialog med Nannestad kommune i forbindelse med planleggingen av næringsparken.

- Imidlertid har vi i perioder opplevd at det har vært utfordringer i saksbehandlingen. Men vi er nå på god veg mot målet, og gleder oss til å komme i gang for fullt. Jeg synes også Nannestad må markedsføre seg bedre mot næringslivet, sier han.

Laache vil som lokalpolitiker jobbe for at det ikke skal stå på kapasitet i framtida.

- Vi ønsker å legge til rette for en så smidig saksbehandling som mulig. Dette er viktig, og det skal vi få til. Vi skal også gjøre kommunen mer synlig. Det er mye å tilby i vår kommune, sier ordførerkandidaten.

LES OGSÅ: Slakter Luftfartstilsynet

UREALISTISK

Næringsområdene i Moreppen ligger midt i traseen for en eventuell 3. rullebane i vest.

- Hvordan ser du på dette, Laache?

- Det er helt urealistisk at rullebanen blir lagt her. Både OSL og Avinor, ja selv statsråder kan regne. Det blir mange ganger så dyrt som å legge rullebanen i øst. Antall mennesker som blir støyrammet er om lag det samme enten banen kommer i øst eller vest. Dessuten er jo området i øst allerede båndlagt, sier Laache.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.