• BAKST. Anne Grethe Myrvang (t.v.) og Mona Fevik i gang med å bake rundstykker.

Et team ved Nannestad sykehjem har siden i fjor jobbet med å se på mulighetene for å få til enda bedre ernæring og trivsel for beboerne ved Nannestad sykehjem.

– Vi følger jo med på hva som skjer av endringer rundt oss, og det ble i fjor veldig fokus på det å flytte mattider. Dette er noe av det viktigste gruppa som ble satt ned har jobbet med, og er et punkt som vi har valgt som mål å jobbe strategisk mot, sier Lars Løken, enhetsleder servicefunksjoner ved Nannestad sykehjem.

Tidspunkt for middagsserveringen skal flyttes fra klokken 13 til klokken 15.30.

MER AKTIVITET

– Dette er noe vi også vurderte for mange år siden, men ble av ulike grunner ikke gjennomført da. Blant annet var det ikke like mange av beboerne som ønsket senere middag. Nå har mye endret seg, og er også et ønske fra de fleste av beboerne, sier Kari Homble, virksomhetsleder helse i Nannestad kommune.

Hun peker også på at man ved å flytte tidspunktet for middag også kan få tid til flere aktiviteter i løpet av dagen.

– Aktiviteter betyr bedre helse, sier Homble.

LES OGSÅ: Popkorn og sjokolade, og Fleksnes på lerretet

VARM LUNSJ

Samtidig med at middagen flyttes innføres det servering av varm lunsj midt på dagen.

Omleggingen vil føre til endrede rutiner også for de ansatte.

– For å gjøre disse endringene må vi endre turnusen, men det skal vi få til. Dette er noe jeg tror de ansatte har ventet vil komme, sier Marianne Hansveen, enhetsleder ved Nannestad sykehjem.

Kari Homble roser prosessen så langt.

– Det er kjempefint samarbeid på tvers av enhetene. Det er derfor vi får det til, sier Homble.

Hun mener endringen ikke vil føre til økte kostnader av særlig grad.

– Det kan være vi vil få behov for noe mer tekniske hjelpemidler, sier Homble.

LAGER MATEN FRA BUNNEN AV

Løken forteller at man på kjøkkenet ved Nannestad sykehjem lager så mye av maten som mulig helt fra bunnen av.

– Man kommer i dag ikke helt unna halvfabrikata, men er det noe vi ser vi kan gjøre bedre selv så gjør vi det. Vi er opptatt av kvalitet og ønsker å gjøre det best mulig innenfor den ramma vi har. Måltidene er i endring, og det betyr enda mer tilpasset kosthold for den enkelte beboer, med både individuelle ønsker og behov, sier Løken.

Når det nye matprogrammet tas i bruk vil det på Nannestad sykehjem bli servert frokost klokken 09, varm lunsj ved 12-tida, middag med dessert klokken 15.30, deretter kaker og kaffe og til sist kveldsmat.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.