• INGEN SYNDEBUKKER. - Vi peker ikke ut syndebukker, sier assisterende rådmann Marte Hoel i Eidsvoll kommune.

Janzon representerer Jessheim-bedriften som måtte møte i retten etter jobb på renseanlegget i Bårlidalen.

– Eidsvoll kommune saksøkte den minste og lokale bedriften, og valgte forlik med de langt større, påpeker Janzon.

Rettssaken ble ingen seier for kommunen. Tingretten dømte kommunen til å betale vel fire millioner kroner samt én million kroner i saksomkostninger til Lunder & Aas.

– DOMMEN ER FEIL

Men bedriften er heller ikke tilfreds.

– Dommen er feil. Lunder & Aas skulle fått 3,4 millioner kroner mer pluss mer i saksomkostninger, påpeker Jazon og begrunner det med at kommunen i forkant av rettssaken hadde akseptert å betale 7,4 millioner.

– Vi var likevel innstilt på ikke å anke saken fordi vi hadde fått medhold i de vesentligste punktene. Bedriften hadde slått seg til ro med dommen, men det betyr ikke at vi mener den er riktig, påpeker Janzon.

– TUNGT

– Dette har vært et sterkt omdømmetap for bedriften. Det har vært tungt for enkeltpersoner og for virksomheten. Nå ville bedriften konsentrere seg om driften og forhåpentligvis vinne tilbake markedsandeler som gikk tapt på grunn av kommunens opptreden, sier Janzon

Konflikten fikk økonomiske konsekvenser for bedriften.

– Vi har 30 ansatte og må tjene penger. Da kommunen holdt tilbake et betydelig beløp, måtte vi selge en leilighet for å dekke rettssaken, forteller daglig leder Baard Aas.

– Vår grunnholdning er å finne løsninger når det er uenighet om et oppgjør, men i denne saken spurte kommunen aldri om vår oppfatning. Kommunen satte oss i en forferdelig situasjon. Dommen er en mager trøst, sier han.

Det tingretten kom til, var, ifølge Janzon, i samsvar med forlikstilbudet som Lunder & Aas kom med to uker før rettssaken startet.

ANKESAK

Kommunen er heller ikke fornøyd og vedtok å anke dommen.

– Nå har kommunen nok en gang vært ute i media og fortsetter å la det se ut som om Lunder & Aas har gjort noe galt. Det ordfører Vika sier, er at riktig løsning er det han mener er riktig løsning, sier advokat Janzon.

– Dere sier at dommen er feil. Da ender det kanskje bedre i lagmannsretten?

– Profesjonsmessig sett er jeg optimistisk om utfallet av ankesaken, men jeg hadde unt Lunder & Aas å legge denne saken bak seg. Vi har for øvrig ennå ikke mottatt noen anke fra kommunen. Men blir det sak, må vi sørge for at Lunder & Aas får fornyet behandling av sin argumentasjon. Vi står fortsatt på samme kravet som i tingretten og krever kommunen for vel ni millioner kroner. Det er et krav som den juridiske dommeren i tingretten var helt enig i, sier advokat Stein Fredrik Janzon.

- VISER TIL KONTRAKTENE

Eidsvoll kommune nekter for å ville peke ut syndebukker etter skandaleutbyggingen av renseanlegget i Bårlidalen.
– Vårt utgangspunkt har hele tiden vært å forhandle om løsninger utenfor rettsapparatet, så langt det er mulig. Det har vi fått til med firmaet Ø.M. Fjeld AS og i neste uke skal kommunen i rettsmekling med firmaet Goodtech Environment AB, uttaler assisterende rådmann Marte Hoel.
– Kommunen har gjennom hele denne prosessen vært opptatt av at alle oppgjør i Bårlidals-prosjektet skal være i henhold til inngåtte kontrakter. Som følge av dette har kommunen besluttet å anke dommen mot Lunder og Aas AS, sier Marte Hoel.
– Kommunen ønsker for øvrig ikke å kommentere utspillet til Lunder og Aas AS ytterligere, legger hun til.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.