Nannestad prestegård ble et populært sted søndag. Da ble Åpen gård arrangert på gården og 1.000 gjester var på besøk.

– Vi er godt fornøyde med frammøtet. Folk har kost seg og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Mange vi har snakket med er interesserte i landbruk og ønsket å vite mer om det. Det er hyggelig, sier Tonje Aas, styremedlem i Nannestad Bondelag.

Det er to år siden sist det ble arrangert Åpen gård i Nannestad. I fjor var arrangementet i Gjerdrum.

– Vi samarbeider med Gjerdrum bondelag, og neste år blir det igjen der. Disse arrangementene er alltid populære. Det er veldig moro, sier Aas.

DYR OG MASKINER

For mange barn var dyra de mest populære. Men ved gravemaskinen var også køen til tider lang.

– Det er morsomt å kjøre gravemaskin. Jeg har prøvd det en gang før. Det er lett å huske hva man skal gjøre, for det jo bare to spaker, sier Kento Johnsen (10) fra Kløfta.

Ellers syntes også han at det er moro med dyr.

– Jeg har sett på både griser og sauer, men gravemaskinen var nok aller best, sier Kento.

Inne i låven var det hopping i halm, noe som også mange ville prøve.

Milla Christine Håkenstad Sandholt (9) var én av dem.

– Dette er skikkelig gøy, men å ri er aller mest morsomt, sier hun.

Hun hoppet, som veldig mange av de andre barna, en rekke ganger.

Også snekring av fuglekasser var populært, og på området kunne man få kjøpt blant annet hamburgere, pølser, sveler, og annet godt. På bondens marked kunne man kjøpe blant annet lokalproduserte grønnsaker, honning og poteter. På et jorde like ved var det selvplukk av poteter.

MELKESPANNHOLDING

Medarrangør Nannestad Bygdeungdomslag arrangerte i beste Farmen-stil konkurranse i «melkespannholding». Der var det to klasser – én med 1,5 liter vann i hver bøtte og én med 3,5 liter i bøttene. I den letteste klassen vant Trine-Lise Rustad fra Maura med tiden 4.28.36. Thomas Dahl fra Jessheim holdt de tyngste bøttene lengst og vant med tiden 4.04.61.

Også Nannestad bygdekvinnelag var medarrangør på Nannestad prestegård. Vertskap var Christine Sørensen og Jørn Lindholm.

LES OGSÅ: Regnværet la ingen demper på jubileet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.