• MORSOMT: Benjamin Furuseth, elev ved Nannestad videregående skole var innom og testet ett av appartene.

– Sju av dem er montert på Nannestad Torg, og to utenfor Nannestad sykehjem, forteller Liv Munthe-Kaas, daglig leder for Nannestad frivilligsentral.

Apparatene ved sykehjemmet er valgt ut av fysioterapeutene der, slik at de skal passe best mulig for sykehjemmets behov.

ALLEREDE I BRUK

– I sentrum ble montert tirsdag, og allerede onsdag morgen var flere apparater i bruk. Da var det flere elever fra Nannestad videregående skole som prøvde dem. Dette er moro å se. Men alle kan selvsagt bruke dem, både barn, unge og eldre. Nå håper vi bygdas befolkning vil prøve ta i bruk disse apparatene. Det er varierte øvelser, sier Munthe-Kaas.

Hun forteller at tanken bak er at folk skal kunne drive litt med aktiviteter til og fra andre gjøremål.

– Det kan være på veg til og fra skole, eller mens man venter på bussen. Vi vil også foreslå for gågruppa vår at de benytter disse apparatene når de møtes hver tirsdag, sier Munthe-Kaas.

INVITERER SKOLENE

– Derfor er apparatene montert i sentrum, hvor det ferdes mange mennesker, sier Munthe-Kaas.

Hun inviterer også Nannestad videregående skole og Nannestad ungdomsskole til å ta i bruk treningsapparatene.

– Man kan jo legge inn dette i gymtimene, sier Munthe-Kaas.

Sparebankstiftelsen DnB begrunner tildelingen med at det er et foregangsprosjekt for aktivitet i folket, der folk befinner seg.

LES OSGÅ: Får 250.000 kroner til helsetiltak

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.