– Da jeg var i Forsvaret visste ikke alle hvor Eidsvollsbygningen var. Men de visste at Nebbenes hadde deilig softis, sier Morten Østnor, daglig leder for Nebbenes Kroer AS. Den lokale softisen blir framsnakket, både på grunn av størrelsen og smaken. Den er faktisk også blitt en selfiefavoritt.

LES OGSÅ: Ved Nebbenes får de verdens største hurtigladestasjon for elbiler

Bilder i sosiale medier

– Folk legger daglig ut bilder av den i sosiale medier. Vi har flere faste kunder som kun kommer hit for å kjøpe softis. Den er nesten blitt en turistattraksjon, humrer Østnor. Nå er det høytid for den populære softisen. Men hva er egentlig hemmeligheten? Hvordan har den fått hedersplassen i så mange mager rundt omkring?

– Det er ekstremt viktig med vask, vedlikehold og desinfisering av maskinene. Det er over halve jobben, og vi har plukket ut noen dedikerte folk som har fått spesialansvar for dette. Vi sparer heller ikke på mengden, og en perfekt softis skal holde lenge uten at den begynner å smelte. Det skal være kremkonsistens og den skal smelte glatt i munnen, akkurat som en god konjakk. Rikelig med strø er også viktig.

LES OGSÅ: Her lades 4.000 Teslaer i måneden

– Hvor mange selger dere årlig?

– Sist jeg sjekket lå vi på 49.000 årlige salg totalt på de to kroene. Det er nok noe svinn i dette tallet, men det sier noe om hvor populær isen er, smiler Østnor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.