Nylig var fellesnemnda i Viken fylkeskommune samlet på Kongsberg.

Fylkesordførerne Anette Solli i Akershus, Roger Ryberg i Buskerud, og Ole Haabeth i Østfold møttes for å forberede sammenslåingsprosessen og arbeidet med etableringen av det nye fylket.

- Jeg synes det er en god stemning i fellesnemnda. Politikerne lytter til hverandre og de har et åpnet sinn og respekt for andres standpunkter, og det lover godt for den videre prosessen, sier nemndleder Anette Solli til akershus.no.

De skulle de blant annet bestemme sammensetning av arbeidsutvalg og partssammensatt utvalg. I tillegg til å bli enige om hvor Viken fylkeskommune skal ha sitt administrasjonssenter.

- Jeg må si at vi har kommet et langt steg videre siden vi møttes før jul i Sarpsborg. Nå er fellesskapet i Viken satt i høysetet, og det er jeg veldig glad for, sier Ole Haabet som sammen med Roger Ryberg valgt til nestledere i fellesnemnda.

- Jeg ser at partiene nå godt får fram sine synspunkter. Ja, vi er uenige i noen ting, men vi klarer også å finne ut av det og komme oss videre. Det er en forutsetning for å lykkes, sier Ryberg.

- Vi skal nå finne løsninger som i større grad forener enn skiller oss, fortsetter Haabeth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.