Ullensaker lensmannskontor er sjokkerte over mangelen på forståelse for brannfaren.

Anne Katrine Hofseth Gundersen ved Ullensaker lensmannskontor har gått patrulje ved Nordbytjernet og selv sett at folk fyrer opp engangsgriller selv om det nå er totalforbud mot åpen ild i naturen.

STOPPER SALGET AV ENGANGSGRILLER: Får ros av brannvesenet

– Skogbrannfaren i det tørre terrenget er stor, og derfor har brannvesenet satt ned et forbud mot åpen ild. Likevel sette folk grillen rett på bakken og tenner på, påpeker hun.

Gundersen sier dette skjedde rett som det var ved middagstider onsdag, og at folk ble bedt om å slukke flammene.

– Hva svarer de når dere nekter dem å grille?

– Det er jo bare gress, sa noen. Vi er ganske sjokkerte over at det er så liten forståelse for problemet og at de ikke klarer å overholde et forbud. Men vi ba dem hente vann i tjernet for å slukke grillene der og da, sier politioverbetjenten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.