Forliket innebærer at partene slipper den varslede rettssaken om uenigheten. 

DOKUMENTASJONSKONFLIKT

Rådmann Knut Haugestad i Eidsvoll kommune bekrefter det inngåtte forliket.

– Det er bra at vi ikke har noen konfliktsaker mellom oss, sier han.

Ø.M. Fjelde hadde de bygningsmessige arbeidene på renseanlegget i Bårlidalen.

Ifølge tidligere opplysninger fra kommunen gikk uenigheten på manglende dokumentasjonen av krav som Ø.M. Fjeld hadde kommet med.

BEGGE PARTER FORNØYDE

– Vi er blitt enige om noen korrigeringer i sluttoppgjøret, og har inngått en forliksavtale for å unngå en langvarig og kostbar rettslig prosess, kommenterer rådmannen i en pressemelding

– Både kommunen og Ø.M. Fjeld AS er fornøyd med at de nå kan se framover. Forliksavtalen er ikke offentlig fordi den inneholder kommersielle opplysninger, skriver han.

Vurderingen blir bekrefter av Ø. M. Fjelds administrerende direktør, Kjell Bjarte Kvinge.

– Vi er fornøyd med å ha lagt saken bak oss. Nå kan vi se framover, sier han til EUB.

IKKE PÅVIRKET AV nylig DOM

Forliket er blitt kjent rett i etterkant av dommen i rettssaken mellom kommunen og Jessheim-bedriften Lunder & Aas AS som hadde rørleggerarbeidene på renseanlegget. Der nådde ikke kommunen fram med sine krav, og årsaken var først og fremst manglende kontroll fra kommunens side.

Rådmannen avviser at denne dommen har hatt noen innvirkning på forliket.

– Det ble forhandlet fram før dommen forelå, opplyser han. 

– ØNSKER FLERE FORLIK

Kommunen hadde opprinnelig seks forhold der det ikke var enighet med entreprenøren som hadde oppdrag på renseanlegget. Blant dem var Lunder & Aas og Ø.M. Fjeld.

De andre tvistene, der det ikke er kommet til noen avklaring, er med Norconsult, HR prosjekt, Goodtech Enviroment AB og Läckeby Water AB Purac Division.

– Vi forsøker å få til forlik også i disse sakene. Det er jo det vi ønsker. Det ligger i sakens natur. Vår tolkning er at vi gjerne ser at de kommersielle tvistene løses, sier rådmann Knut Haugestad. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.