- Jeg velger å se det sånn at kommunen ønsker vekst, flere arbeidsplasser og nyetableringer. Selvsagt kunne vi ønsket oss mer, men å få lov til etablere én matvarebutikk som publikumsmagnet er veldig, veldig mye bedre enn ingenting. Dette betyr faktisk at vi kan få med andre aktører inn i handelsparken, sier Tim Holmvik om rådmannens innstilling.
LES OGSÅ: - Vanskelig å si nei til arbeidsplasser
Han har oppgaven med å utvikle Dalkrysset handelspark, og går nå til eierne med gode nyheter.
- Dette er et skritt i riktig retning. Nå kan vi gå videre komme videre, dette er en invitasjon til å få til et spennende handelspunkt på Øvre Romerike spennende, sier han.

INNEN NYTTÅR

- Først skal saken behandles i planutvalget kommende tirsdag. Hvis politikerne sier ja, må jeg inkorporere administrasjonens punkter i vårt nye planprogram. Vi bør kunne bli enige i god tid før nyttår, sier han.
- Men selv om Eidsvoll sier ja, er det fortsatt innvendinger fra høyere hold som kan stanse dere?
LES OGSÅ: Kommunen sa nei takk til Rema 1000
- Ja, men jeg må gi rådmannen rett i at handelsdefinisjonene fra myndighetene er uklare og diffuse. De tar ikke inn over seg dynamikken som næringslivet jobber med hver eneste dag. Deres definisjoner er ekstremt firkantede og statisk, mens livet til folk i den virkelige verden er mye mer dynamisk. Rådmannens vurdering er riktig, og det er viktig at kommunen varsler at de vil sitte på innbyggernes side av bordet i forhandlinger med overordnede myndigheter, understreker han.

GLAD I KONKURRANSE

Samtidig med at rådmannens ja til handelsparken, kan EUB avsløre at Norgesgruppen kommer til å doble Kiwi-butikken i Skinnstudumpa. Dette er nytt også for Holmvik.
- Så bra. Jeg synes de planene er gledelig, og det forsterke bare det jeg har sagt om behovet i Sørbygda. All konkurranse er god konkurranse, sier han.

ENORM VEKST

Holmvik er også prosjektansvarlig for Lundsjordet på Eidsvoll Verk, den såkalte 1814-Byen. Der kommer 1.500 leiligheter og 20.000 kvadratmeter næringsarealer.
- Og fem kilometer sørover planlegger du handelspark. Er det plass til alt?
- Ja. Sørbygda har i dag 13.000 innbyggere, og de blir 25.000 om 15 år. Går det slik utsiktene viser, blir det flere mennesker der i 2030 enn i dagens Jessheim. Ullensaker på sin side vokser til 50.000 innbyggere. Disse to prosjektene kommer ikke til å stjele av hverandre, men sørge for både vekst og oppdrift for begge i tillegg til næringslivet som er der fra før av, hevder han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.