Kommunen skulle få den høyreiste skulpturen, utført av kunstner Camilla Løw og betalt av Sparebankstiftelsen DnB, i gave. Hovedutvalg for teknisk, idrett og kultur, takket 29. august nei til hele gaven. De trodde at kunstmerket var «bundet» til Sukkertoppen, og mente at der ville det ikke passe inn.

IKKE LÅST

Til EUB sa imidlertid kunstneren at hun ikke er låst med henblikk på plasseringen og at hun var villig til å se på andre steder i nærheten.

Saken kom på formannskapets bord 4. september. Der ble utfallet noe annet. Politikerne takket ja, men med minst mulig margin, 6–5. Flertallet mente sågar at verket skal stå på Sukkertoppen, der det er designet for å være.

Sparebankstiftelsen DnB har gitt noen utvalgte kommuner på Østlandet slike kunstgaver gjennom prosjektet «Skulpturstopp». 13 kommuner er plukket ut til å motta milliongavene, og Ullensaker er altså én av dem.

MINDRETALLET

Også mindretallet – H og Frp, mente at Ullensaker kommune burde takke ja til gaven, på visse vilkår.

De ønsket å finne en annen, egnet plassering enn på Sukkertoppen, men innenfor rammene av hva kunstneren kan akseptere.

Videre mente mindretallet at dersom en helhetlig plan for Norbytjernet tilsier at det kan finnes en annen akseptabel plassering i det samme området, så kan dette vurderes.

Endelig mente representantene at forslag til plassering skal legges fram til politisk behandling.

Men V, Ap og Sp stemte imot, og dermed ble resultatet at kommunen takker ja til skulptur på Sukkertoppen.

Der kunne saken ha stoppet, men H og Frp tok dissens og anket vedtaket. De ønsker at saken skal inn for kommunestyret 11. september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.