I hovedsak er Inn på tunet et økt tilbud til skolebarn og brukere fra psykiatri og rus. Lars Egil Berg i Sp, foreslo i tirsdagens kommunestyremøte å videreføre tilbudet.

– Evalueringen viser et vellykket resultat og behovet ser ut til å være større enn den økonomiske ramma. Vi vil videreføre tilbudet og hadde gjerne sett en økning i tråd med behov, for eksempel kunne det vært gitt tilbud også til demente. Derfor fremmet vi et tilleggsforslag om økning i budsjettet, men en permanent videreføring var det viktigste sier han.

PERMANENT

Forslaget hans gikk ut på at det legges inn 250.000 kroner til videreføring for andre halvår 2018, og at ordningen videreføres permanent og innarbeides med årlig bevilgning på 500.000 fra 2019.

VIL AKTIVISERE ELDRE: Inviterer til Inn på tunet

– Kommunestyret ber om at finansiering av tiltaket utover 2018 innarbeides i budsjettgrunnlag for 2018 og økonomiplan for 2019 – 2022, heter det.

SAMMENFALLENDE

Berg har drevet utstrakt lobbyvirksomhet i høst for saken, og har møtt velvilje hos de andre partiene under dette arbeidet. Da resultatet var klart, jublet den erfarne politikeren.

– Dette er for øvrig første gang siden forslaget i 2014, som blir vedtatt som et tverrpolitisk vedtak i budsjettbehandlingen. Vanligvis settes bare forslagene fra posisjon/opposisjon opp mot hverandre. Jeg er veldig fornøyd med at dette blir videreført. Inn på tunet har vært og er så vellykket, og det er så positivt for alle som bruker det. Selvsagt er det deilig å få gjennom en slik sak. Vi og selvsagt aller mest brukerne, setter stor pris på at dette blir videreført på permanent basis, sier han.

– Det er uansett ikke snakk om de helt store summene?

– Nei, rent økonomisk er dette ingen stor sak, men den er desto viktigere for brukere av tilbudet. Vi har jobbet godt på forhånd og det var deilig å få dette gjennom, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.