LHL, PTØ (rehabiliteringssenter), Vitus Apotek – og Ullensaker kommune har fått navnene sine på veggen på det nye helsehuset.

– Siden vi er én av flere leietakere er det laget en omforent plan for skilting for å skape minst mulig forvirring for dem som besøker området. Ved inngangen til legevakta – over hovedinngangen – står det kun LEGEVAKT. Det er valgt for å tydeliggjøre funksjon, og informere om dette. En legevakt er for alt publikum som henvender seg dit, uansett tilhørighet. I dette området er det pasienter, besøkende og publuium som henvender seg, sier kommunaldirektør Mette Gro Iversen i Ullensaker kommune.

Fire kommuner samarbeider

Det nye helsehuset vil inneholde de interkommunale tjenestene legevakt og kommunal øyeblikkelig hjelp. Disse tjenestene gjelder for innbyggerne i Ullensaker, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum.

– Det er viktig at våre innbyggere også ser dette. Vi forventer at også øvrige kommuner får opp sine navn, sier Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap).

EUB får opplyst at den nye legevakta er planlagt åpnet 28. februar, mens kommunal øyeblikkelig hjelp skal åpne 7. mars. Thue mener det også vil være viktig for innbyggerne i Nannestad, Gjerdrum og Hurdal å føle en tilhørighet til det nye helsehuset.

– Dette vil selvsagt komme av seg selv med en tydelig og god skilting for alle fire kommunene. I mitt hode er det helt naturlig, og jeg er sikker på at Ullensaker kommune vil ombestemme seg så snart de får tenkt seg om en gang ekstra, sier Thue.

– Er jo felles legevakt

– Det produseres tjenester for flere kommuner enn Ullensaker i huset, så det er klart at det kunne blitt markert ved at flere kommunevåpen var rperesentert på husveggen. Det er jo felles legevakt og plasser for kommunal øyeblikkelig hjelp, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap).

Han betrakter ikke saken som så viktig at han vil «stresse de diplomatiske forbindelsene» med Ullensaker.

– Hvis det er viktig for Ullensaker at de får markere seg alene på veggen, så gjerne for meg, sier Østensen.

– Hvis skiltingen skaper forvirring eller misforståelse får vi avklare om det er behov for endring, sier Mette Gro Iversen. Hun legger til at Ullensaker kommune står som leietaker i helsehuset, og at de vil bruke deler av lokalet til medisinsk korttid og rehabilitering, fysio- og ergoterapitjeneste, hjelpemiddellager og mottak fra Nav Hjelpemiddelsentral og forskjellige stabsfunksjoner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.