• FORNØYD: – En fin arbeidsplass, og jeg tjener mye, mye mer enn jeg ville ha gjort hjemme, sier Lorena Kadagyte fra Litauen.
  • DAGLIG LEDER: – TGS har ingen stor administrasjon. Daglig leder Ole Jørgen Søvik er den eneste som har full tids kontorjobb.

– Renhold utgjør fortsatt 40 prosent av omsetningen, men nå er bemanningsavdelingen den største, forteller Ivar Tonhaugen som er største aksjonær og salgsansvarlig i bedriften.

Firmanavnet TGS dekker første bokstav i aksjonærenes etternavn: Ivar Tonhaugen, Dovile Grybauskaite og Ole Jørgen Søvik.

FULGTE MED PÅ LASSET

– Jeg jobbet tidligere i et annet rengjøringsselskap. Der jobbet også Dovile som er fra Litauen, forteller Ivar Tonhaugen.

– Hun var en svært dyktig teamleder, og da jeg bestemte meg for å starte eget selskap, spurte jeg om hun ville bli med. Det endte med at også de fire andre renholderne fra Litauen ble med, og flere kunder fulgte med på lasset. Ole Jørgen Søvik kjente jeg fra den tida vi begge jobbet i Elrom, forteller han.

I dag er Søvik daglig leder og Grybauskaite driftsleder.

BEMANNINGSBRANSJEN

– Vi hadde renholdsoppdrag på mange byggeplasser og fikk god kontakt med entreprenører. Jeg er elektriker og kjente byggebransjen fra før. Vi så behov for dyktige håndverkere, og startet en avdeling for utleie av arbeidskrav, forteller Tonhaugen.

– Jeg vet at Jonas Støre ikke liker denne bransjen. Vi ønsker også fast ansatte, men vi trenger arbeidsinnvandring til Norge, og bemanningsbransjen er et springbrett for å komme inn på arbeidsmarkedet. Da får de vist sin dyktighet, og kan få fast jobb etter hvert, sier Tonhaugen.

I dag har TGS 29 ansatte på heltid og prosjektbasis. Arbeiderne kommer fra Litauen, Polen, Norge, Sverige, Kroatia og Romania.

– Vi betaler tarifflønn, og vi kurser de ansatte for å øke kompetansen, forteller Tonhaugen.

STORT MARKED

Låven på Algarheim ble fort for liten, og i dag har bedriften hovedkontor i Bøhnsdalen Kontorbygg i Eidsvoll. Markedet strekker seg fra Drammen til Kongsvinger.

– Omsetningen de ni månedene selskap eksisterte i 2016, ble på 3,3 millioner kroner. I år er vi temmelig sikre på å lande et sted mellom ti og tolv millioner kroner. Neste år har vi tatt mål av oss til å vokse i samme takt. Vi bor jo midt i ei gedigen byggegrop, og det er behov for arbeidskraft over alt, sier Ivar Tonhaugen.

– Det er ikke store fortjenestemarginer, men vi er nøkterne og tjener penger, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.