- Dette er vår fjerde bil som vi kjøper hos Bjørnstad Bil. Grunnen til det er at det er en ryddig forretning og vi er svært godt fornøyde med servicen og føler oss trygge. Det er viktig for oss, sier Hans Aas fra Dal.

Han og kona Randi bestemte seg for å bytte bil da EUB var innom.

- Vi bytter inn en Mercedes 200, og kjøper en Volvo V70 diesel, sier Aas.

Aas snakker av erfaring når han snakker om bilforhandlere. Han har nemlig vært en storforbruker av biler og forteller at Volvoen er hans 33. bil.

- Jeg har derfor kjøpt biler i mange «rare» forretninger, sier Aas.

FRA NÆROMRÅDET

Åge Bjørnstad forteller at deres kunder kommer stort sett fra nærområdet, og at han har flere faste kunder.

- I en fem mils radius finner vi nok om lag 80 prosent av våre kunder, sier Bjørnstad.

Han har hatt sitt bilutsalg ved Fredheimkrysset, vegg i vegg med den tidligere Statoil-stasjonen på Minnesund. Der startet han i 1987. For fire år siden flyttet han til Sannerudfeltet, noen hundre meter i retning Feiring, i lokalene hvor Nordan Boats holdt til.

- Der fikk vi også plass til å bygge en bruktbilhall, sier Bjørnstad.

Bjørnstad Bil selger om lag 250 brukte biler hvert år. I tillegg importerer firmaet også rundt 50 nye biler.

- Vi tilbyr biler i alle prisklasser og importerer mesteparten fra Tyskland og Sverige. I og med at vi er en frittstående forhandler, og importerer også de nye bilene selv, kan vi tilby flere merker, forteller Bjørnstad.

VOKSER

Bjørnstad var alene da han startet bilforretningen. Imidlertid ansatte han Steinar Bekkelund for 13 år siden. Nå har han i tillegg ansatt Audun Werner som selger, og ytterligere én person skal begynne med klargjøring av biler.

I fjor omsatte bedriften for 70 millioner kroner.

- Beliggenheten tror jeg ikke betyr så mye i denne bransjen. Det viktigste er å markedsføre seg riktig og å drive på en måte som gjør kundene fornøyde, sier Bjørnstad.

34 ÅR I GAMET

I Bjørnstads tidligere lokaler ved Fredheimkrysset holder nå Melby Bilsalg til. Kjetil Melby startet sin bedrift i det små i det tidligere bakeriet i Feiring sentrum i 1981. I dag er antall brukte biler som skifter eier gjennom Melby Bilsalg 250 i året.

- Jeg satser på biler i prisklassen under 150.000 kroner, men har også noen få dyrere som jeg importerer fra Tyskland. Jeg kjøper også en del biler fra nybilforhandlere. For verkstedtjenester samarbeider jeg med andre, sier Melby.

Ytterligere to rene bruktbilforhandlere holder også til på Minnesund - Bilhjørnet og Minnesund Bil. I tillegg holder Aasen Bil, som selger både brukte og nye biler, til der.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.