• I BAKGRUNNEN: På galleriet sto flere av de ansatte og fulgte åpningsfesten. LHL er inne i en krevende periode, og 50-100 ansatte ligger an til å miste jobben før sommeren.
  • FULLSATT: Mange var invitert til åpningen av de nye LHL-klinikkene.

- Det er en ære for meg å få åpne det nye sykehuset her på Gardermoen, sa stortingspresident og sykepleier Tone W. trøen idet hun skar båndet med en skalpell og foretok den offisielle åpningen torsdag foran en fullsatt sal. Her var det et tettpakket program med talere i kø og varierte kulturinnslag, før det går slag i slag med folkefest på Gardermoen Campus hele helga.

Paralelt med festtaler og åpningsfest arbeides det hardt for å komme i mål med en varslet nedbemanningsprosess hvor mellom 50 og 100 ansatte på LHL-sykehuset mister jobben.

LES OGSÅ: 50-100 ansatte mister jobben på nytt sykehus

Grunnen er at behovet for åpen hjertekirurgi i Norge blir stadig mindre, og det offentlige klarer disse oppgavene så bra at det ikke lenger er behov for LHLs tjenester på dette området.

Ferdig FØR SOMMEREN

Prosessen med oppsigelsene går nå sin gang, og LHLs mål er å ha mest mulig avklart før sommeren.

– Dette er tungt, krevende og vanskelig. Vi håper å ha omfanget og hvilke personer det berører klart før ferien, sier LHLs kommunikasjonssjef Martin Steen.

– Hvor mange må gå?

– Jeg kan ikke tallfeste noe siden vi er midt i prosessen, men det blir i størrelsesordenen 50–100 ansatte. Vi ser på alle muligheter fra naturlig avgang for folk som nærmer seg pensjonsalder til stillingshjemler vi ikke bruker lenger. Likevel, hoveddelen er dessverre oppsigelser av ansatte som har hatt sitt virke her lenge.

Feiring med bismak

Steen innrømmer at det hele gir en viss bismak.

– Dette er tungt for alle, ikke minst for de ansatte. Vi har en aktiv dialog og alle parter som verneombud og tillitsvalgte er på plass, sier han.

– Men åpningsfest ble det?

– Ja, og den markeringen har vært planlagt lenge. Samtidig med åpningen feirer vi også at LHL er 75 år, sier Steen.

– I en slik organisasjon er det ofte humper i veien, og dette har vært en stor og krevende hump, men vi må gjennom den slik at LHL forblir bærekraftig, påpeker Steen.

Ville ikke snakke

EUB har de siste dagene gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med flere av de tillitsvalgte ved LHL-sykehuset.Ingen ønsket å stille til intervju eller bli sitert til saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.