Hensikten med kryssendringene er å forbedre trafikksikkerheten, trafikkavviklingen og framkommeligheten i krysset. Det er Isachsen Anlegg som har utført arbeidene, og den totale prislappen er på 58,3 millioner kroner.

Akershus fylkeskommune og utbyggerne i Backe Prosjekt AS (Jessheim Park) og Bekkebakken dekker 50 prosent hver av tiltakene i Trondheimsvegen og Ringvegen. Ullensaker kommune betaler for VA-arbeidene. Prosjektet hadde oppstart i februar.

Markering i november

– I løpet av november vil vi innkalle til en enkel markering for prosjektet, sier Ole Kristian Krogh i Statens vegvesen.

Backe Prosjekt bygger flere nye sentrumsnære blokker med leiligheter og lokaler for næringsvirksomhet der gamle Jessheim stadion lå. I tillegg er det altså med på å bygge nye atkomstveier, gang- og sykkelveier og fortau.

Utløser krav om rundkjøring

Slike utbygginger innenfor planområdet utløser krav om rundkjøring i krysset fylkesveg 454 (Trondheimsvegen) og fylkesveg 459 (Ringvegen). Dette er for å sikre en god trafikkavvikling som følge av økt trafikk i området.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.