Prest Terje Kjølsvik er Rosenborg-supporter på sin hals og går utradisjonelle veier for å sikre seg billett til cupfinalen.
Han har vært sokneprest i Langset og Feiring siden 2007. I cupfinalehelga har han én av få frihelger. Den har han et oppriktig ønske om å få bruke på Ullevaal stadion. 22. november skal klubben i hans hjerte Rosenborg møte Sarpsborg 08 i cupfinalen.
«Dersom noen skulle ønske å ha med seg en trønder-prest på cupfinalen, så melder jeg meg helt frivillig. #Cupfinale#RBK#Hjelpjegtrengercupfinalebillett. Om noen vil spre dette budskapet helt fram til RBK-ledelsen, så hadde det vært fint», skriver Kjølsvik i en status på Facebook.
LES OGSÅ: Her er selfie-presten

Poserer med RBK-skjerf

Statusen ble lagt ut i nettsamfunnet mandag formiddag, og har i skrivende stund fått 123 «likes» og hele 97 delinger.
«Ha, ha. Du er herlig, Terje. Grattis med gull, a!», skriver én.
«Du rett og slett super folkelig, en herlig person og kollega. Jeg deler ... Grattis med gull, og mest sannsynlig Cup-triumf», skriver en annen.
«Ikke verst å ha «arbeids-uniform» som matcher RBK fargene Terje Kjølsvik! Gratulerer med gull til RBK, deg, meg og alle andre RBK-fans», skriver en tredje person.
- Rosenborg har levert en god sesong. Sist helg tok de seriegull, og jeg håper også de kan vinne cupfinalen. Det hadde vært veldig gøy å feire blant tilskuerne da, sier Kjølsvik til EUB.
LES OGSÅ: Applaus for prest
Totalt er det 27.000 mennesker som får muligheten til å overvære cupfinalen på Ullevaal. Av disse får finalelagene tilgang på til sammen 15.250 billetter.
- Etterspørselen etter billetter til cupfinalen for herrer er enorm hvert eneste år. Utbyggingen av Ullevaal stadion har gitt oss en bedre tilskuerkapasitet, og vi er glade for at flere supportere får anledning til å oppleve drømmen sammen med klubben i sitt hjerte, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik til NFFs egen nettside.

Vil støtte laget

Terje Kjølsvik har fått mange positive tilbakemeldinger etter at han la ut innlegget. Foreløpig har imidlertid tilgangen på billetter latt vente på seg. Dette til tross for at Kjølsvik altså ber til høyere makter for å lykkes.
- Nå venter jeg bare på at noen med cupfinalebilletter skal ringe, sier Kjølsvik.
- Har du fått noen negative reaksjoner på innlegget?
- Nei, det har vært mest positivt. Men de som er negative holder gjerne med et annet lag. Vålerenga for eksempel. De synes jeg heller burde viftet med et Vålerenga-skjerf, men det hadde blitt feil. De er jo heller ikke i cupfinalen. Dessuten er jeg Rosenborg-supporter på min hals. Da må dette være helt greit, smiler Kjølsvik, som selv er bosatt på Minnesund.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.