Sammen med nabo Jon Wenger arrangerer Sandholt treff hver sommer for folk som har samme lidenskap som dem. Begge eier de to Alfa Romeoer, noe som for dem er toppen av alt.

– DE HAR FØLELSER

For Sandholt og hans like er disse italienerne noe for seg selv. De er unike – og de har følelser.

– Alfa er mer enn en bil. Alfa har følelser. Jeg har to – og de brukes om sommeren. Om vinteren står de lagret godt innendørs ved siden av hverandre og slapper av. Da er de ikke så alene. Jeg er innom og snakker med dem rundt én gang i måneden, forteller bonden fra Minnesund.

I fjor rullet 65 biler inn på gårdstunet. I år var det 43.

– Årsaken til at det var færre i år, var nok det dårlige været. Men likevel kom de fra fjern og nær. Den som kom lengst fra, kom fra Tromsø, forteller Sandholt.

– Hva driver dere med en slik dag? Står og ser på hverandres biler?

– Det, og. Og så skravler vi bil, da. Alle har jo samme lidenskapen for Alfaer.

FATTIGMANNSFERRARI

Selv om bilene er lekre, er de ikke spesielt dyre, ifølge Sandholt.

– De blir kalt Fattigmannsferrari fordi de er like lekre som Ferrari, men mye billigere. Dette er en hobby for folk flest, sier han.

Før, under og etter bilskravling, var det kortesjekjøring rundt om i Eidsvoll. På Morskogen stasjon, som nå er offisiell turisthytte, var det stopp med både kaffe og kringle. Turen gikk også opp mot Mistberg-toppen og utover flatbygdene rundt Finstad.

– Neste år, da, Sandholt?

– Da blir det treff igjen. På Minne gård. For alle som har en Alfa Romeo.

LES OGSÅ: Alfaens dag på Minnesund

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.