Olav Skatvedt ønsker å fradele fire boligtomter fra gården sin på Morskogen, lengst nord i Eidsvoll. Det liker ikke Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

– Veksten bør begrenses til det som er tilstrekkelig for å sikre gode og stabile bomiljøer. Det bør legges til rette for en utvikling som bygger opp under kollektivtransport og bruk av sykkel og gange, skriver Fylkesmannen.

FOR LANG TIL SENTRUM

– Området er rundt 20 kilometer fra Eidsvoll og 8,5 kilometer fra Minnesund, som ikke er et prioritert vekstområde. Det er ingen handels-, service- eller tjenestetilbud i nærheten, og området har dårlig kollektivdekning. Området vil dermed bli svært bilbasert og vil ikke bygge opp under målene i regional plan for areal og transport. Vi fraråder kommunen å gå videre med dette planarbeidet, skriver Fylkesmannen.

VIL SKAPE MER AKTIVITET

– Det er riktig at det er dårlig kollektivtilbud på Morskogen nå, men vi håper jo nettopp på mer aktivitet som kan være gunstig for kollektivtilbudet, kommenterer grunneier Olav Skatvedt.

LES OGSÅ: Her stopper toget for aller siste gang på Morskogen stasjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.