Begivenheten markeres både i Trandumskogen der 194 nordmenn og allierte ble henrettet av tyskerne, og i Ullensaker kulturhus.

I Trandumskogen blir det på formiddagen markering med kransenedleggelse både ved Ullensaker kommune, Tysklandsbrigaden, Øvre Romerike Forsvarsforening, Gardens veteranforening og Sessvollmoen garnison.

Sjefen for Forsvarets sanitet, kontreadmiral Jan Sommerfelt-Pettersen holder tale for dagen. Feltprest, major Hanna Brow holder andakt, og Jessheim/Hovin/Mogreina skolekorps og Forsvarets Musikk spiller. Knut Skreden fra Øvre Romerike Forsvarsforening forestår åpning og avslutning.

På kvelden har Øvre Romerike Forsvarsforening møte i Ullensaker kulturhus der oberstløytnant Geir Hågen Karlsen orienterer om hybrid krigføring og påvirkningsoperasjoner. Han regnes blant Norges fremste eksperter på emnet, og er hovedlærer i strategisk kommunikasjon ved Forsvarets stabsskole.

Les også: Hedret for sin krigsinnsats.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.