Det er resultatet etter at saken ble ført for Øvre Romerike tingrett i mars. Men dommen var ikke enstemmig. De to meddommerne mente at den 46 år gamle polske sjåføren ikke hadde opptrådt på en så uaktsom måte at han kunne dømmes for drap, mens fagdommeren mente det motsatte. Det er flertallet som avgjør, og dermed endte det med frifinnelse på dette tiltalepunktet. Det var lagt ned påstand om oppreising til tre av kineserens etterlatte, men dette ble ikke tatt til følge fordi sjåføren ikke ble dømt. Men sjåføren ble dømt for overtredelse av vegtrafikklovens §31 for ikke å ha vært tilstrekkelig hensynsfull, varsom og aktpågivende i trafikken. For denne overtredelsen fikk han fengsel i 18 dager og tapte retten til å føre bil for en periode av tre år. Mye av denne dommen er allerede «utført» fordi førerkortet hans har vært beslaglagt i store deler av tiden etter ulykken.

REDUSERT FENGSELSSTRAFF

Retten mente i utgangspunktet at fengsel i 30 dager var et riktig utgangspunkt, men siden det har gått så lang tid siden ulykken, så ble denne redusert til 18 dager. Retten pekte på at det er ett år og syv måneder siden dette skjedde, og at saken har hatt for lang behandlingstid både hos politiet og påtalemyndigheten, og da særlig i domstolen. Dette har utvilsomt vært en belastning for tiltalte, heter det i dommen.

LES OGSÅ: Ga seg ikke med cannabisdyrking - tatt fire ganger

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.