– Hvordan bør vi tilrettelegge for boligutbygging, varehandel og næringsvirksomhet og næringsarealer i Eidsvoll de neste ti årene, spurte arrangørene. De fikk svar fra seks innledere som tok for seg hver sin del av kommunen, og fra engasjerte tilhørere.

NÆRINGSAREALER MED MENING

Det klareste budskapet til kommunen kom fra Lars Kjell Tomren som tok for seg utviklingen på Dal:

– Kommunen må ha en mening om hva næringsarealene skal fylles med, og det må avsettes store nok arealer til at flere bedrifter med plasskrevende virksomhet kan etablere seg på samme område.

RÅHOLT

Den største veksten kommer ventelig på Råholt, og det største enkeltløftet er utbyggingen av Råholt senter til Amfi Eidsvoll.

– Vi bygger 20.000 kvadratmeter, men har avsatt arealer slik at vi kan utvide med ytterligere 7.000-8.000 kvadratmeter når markedet er rede for det, uttalte Råholt-områdets innleder, utviklingssjef i Amfi, Dag Helge Seterkleiv.

KULTUR OG BOMILJØER

MEV-sjef Tron Erik Hovind tok for seg Eidsvoll Verk og mulighetene rundt Eidsvollsbygningen og de gamle industriarealene. Rune Østby Hansen snakket om Minnesund med det han betegnet som «Eidsvolls fineste boligtomter», og Vidar Svendby snakket om Feirings egenart med stort lokalt engasjement som har ført til betydelig vekst i bygda.

– Målet er å gjøre Feiring til et enda bedre sted å bo. Da må vi få fungerende veg med tunnel og trygg skoleveg for barna, påpekte han.

SAMLING OM SUNDET

Det var likevel utviklingen i Sundet og midtbygda som skapte størst engasjement. Hans Henrik Høibraaten innledet med ønske om enda mer boligbygging i gangavstand til stasjonen, men med varehandelen konsentrert om Sundet.

Samling av kulturtilbudene i sentrum, bedre veger inn til Sundet og tillatelse til å oppføre høyere bygninger, var noen av innspillene fra tilhørerne.

POSITIVE INNSPILL

– Det er fint å ha slike prosesser, kommenterer kommunalsjef Tore Ulsund.

– Innspillene er nyttige i kommunens planarbeid, og det aller viktigste de neste par årene, blir kommunedelplanen for Dal og Råholt. Vi må klargjøre hvordan vi skal møte befolkningsveksten og få ordnede forhold for gående og kjørende uten at de behøver å ta seg ut på Trondheimsvegen,

– Eidsvoll har store muligheter, påpeker møteleder Olaf Dønnum.

– Omdømmebygging er viktig, og jeg tror grunnlovsjubileet blir et kjempeløft for Eidsvoll.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.