I formannskapsmøtet tirsdag, sa varaordfører Willy Kvilten at Ullensaker kommuner allerede har brukt 5,7 millioner kroner på svømmehallprosjektet. 

– Det er lagt ned mye jobb og allerede brukt masse penger på prosjektet. Vi er usikre på hva mer vi kan finne ut ved å utsette vedtaket til september. Dette bør vi vedta nå, sa han. 

LES OGSÅ: Lovte svømmehall

SKAL TIL KOMMUNESTYRET

Rådmannen foreslår å utsette det endelige vedtaket om svømmehall-bygging til kommunestyret i september. Administrasjonen ønsker seg mer tid for å kunne kvalitetssikre tall og konsulent-konkusjoner for å gi politikerne er et så sikkert grunnlag som mulig. 

Willy Kvilten mener svømmehall-prosjektet er mer en sikkert nok. 

– En hall, slik den er planlagt, vil generere et overskudd på 5,4 millioner kroner ifølge beregningene. Det er etter at utgifter til drift er trukket fra. Til sammenligning koster is- og flerbrukshallen oss 17 millioner kroner i året, og i det prosjektet var det ikke snakk om å vente. Svømmehallen er et mye sikrere prosjekt, argumenterte Kvilten. 

ARBEIDERPARTIET ENIGE

Janka Holstad, gruppeleder for Arbeiderpartiet, var langt på veg enig med Kvilten. 

– Derimot ser vi ingen grunn til å ikke gi administrasjonen den tiden de mer om for å kvalitetssikre dette. Det vil ikke skade noen å vente til september med avgjørelsen, sa hun. 

LES OGSÅ: Advarer mot svømmehall

VIL IKKE NEDLEGGE

Fremskrittspartiet på sin side tok opp rådmannens forslag om å vurdere nedleggelse av bassengene på Allergot og Nordby. 

– Vi mener det må tas i en egen sak, etter at vi har vurdert hvilket behov vi faktisk har for opplæringsbassenger, sa Ståle Lien Hansen.

Han fremmet et eget forslag fra Fremskrittspartiet, der den endelige avgjørelsen tas i september, og hvor nedleggelse av bassenger blir en egen sak senere. 

FLERTALL FOR Å GI TID

Verken rådmannen, Høyre eller Fremskrittspartiets forslag fikk flertall under avstemningen. Derimot stemte Høyre for Fremskrittspartiets forslag da deres eget falt. Dermed ble vedtaket i svømmehallsaken dette: 

1. Konsept, rom- og funksjonsprogram for ny svømmehall på Gystadmarka vedtas. Det arbeides videre med konseptet ut fra utlysning som forutsatt i oktober.

2. Endelig beslutning på svømmehall tas i kommunestyret i september, etter at forhold som påvirker inntektsmulighetene i anlegget er kvalitetssjekket: Besøkstall, brukerkartlegging, herunder forholdet mellom den kapasitet lag og organisasjoner har behov for og inntektspotensialet i svømmehallen og forventede drifts- og finanskostnader.

3. Det igangsettes forberedende arbeid med å etablere et kommunalt foretak (KF) som driftsform for den nye svømmehallen. Det tas forbehold om at bindende forhåndsuttalelse fra skattemyndighetene er i tråd med konklusjonen fra PWC. Hvis forhåndsuttalelsen avviker fra PWCs konklusjon, legges det fram en ny sak om driftsform.

4. Det legges frem en sak med sikte på å fastsette nivået på svømmeopplæring i Ullensakerskolen, hvor kommunens fremtidige behov for antall bassengflater til opplæring kartlegges. Dette ses i sammenheng med pågående skolekapasitets- og prognosearbeid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.