Å bli stortingspresident er ikke noe hvilehjem. Fra Tone W. Trøen fikk klubba torsdag, har det gått i ett. Staben hennes er ikke unntatt.

– I dag startet jeg dagen i NRKs Nyhetsmorgen sammen med Tone Trøen, sier eidsvollingen Jorunn Nilsen som leder Stortingets presseseksjon, da vi snakket med henne fredag.

HUSKER DU DETTE: Høyre ville ha med Tone W. Trøen videre

– Hva er deres ansvarsområde?

– Vi har blant annet ansvar for Stortingets kontakt med media, Stortingets sosiale medier-kanaler, foto, tilrettelegging for presse og å legge planer for kommunikasjon i forbindelse med Stortingets aktiviteter. I dette arbeidet bistår vi presidenten og resten av presidentskapet med til enhver tid å sørge for at de på best mulig måte kommuniserer for å nå sine mål, og at de når ut med budskapet sitt på alle plattformer, sier Nilsen.

DEMOKRATIET

Med på laget har hun tre pressekontakter som jobber med henvendelser fra mediene.

– I tillegg jobber flere med å tilrettelegge pressekonferanser og andre aktiviteter, som lager innhold til sosiale medier og en fotograf. Vi jobber alle for institusjonen Stortinget og er ansatt i administrasjonen, sier Nilsen som har flere år bak seg på Stortinget.

– Til å begynne med var jeg alene som Stortingets pressekontakt da jeg startet under Dag Terje Andersen. Jeg tok alle mediehenvendelser på dagtid. Det kunne til tider bli temmelig hektisk, nå er vi heldigvis flere om oppgavene.

– Hvorfor ha en slik seksjon?

– Det er viktig for Stortinget å nå ut til folk, for Stortingets visjon er et levende folkestyre. Vi vil at folk skal engasjere seg i demokratiet vårt, og her har presidentskapet en viktig oppgave foran seg, påpeker hun.

– Trøen sier hun spesifikt vil jobbe mot barn og unge med tanke på å spre informasjon om demokratiet. Hva mener du om det?

– Det er veldig bra. Dette er et arbeid kommunikasjonsavdelingen er godt i gang med, så der skal vi bistå henne og gi henne alle muligheter.

EIDSVOLL

– Du er født og oppvokst på Hoelstangen og i Sundet, har gått på skoler her og har fortsatt foreldre i Eidsvoll. Hva synes du om at stortingspresidenten er herfra?

– Veldig moro, både at hun er eidsvolling og at det ble en kvinne. Hennes bakgrunn fra Eidsvoll gjør at hun er direkte relatert til de verdiene Stortinget representerer, siden det eidsvollsmennene vedtok i 1814 ligger til grunn for alt arbeid her i huset.

– Stortingspresidenten har fått mye oppmerksomhet de siste årene, hvorfor?

– Grunnlovsjubileet ga presidentskapet en skikkelig boost. Den såkalte byggesaken som pågår nå har ført til enda mer interesse som gjør at stortingspresidentens posisjon er ettertraktet i for eksempel mediene. At Tone Trøen både er ny og kvinne, bidrar til å øke interessen i disse dager, sier Jorunn Nilsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.