• TAKET. En bil havnet på taket etter å ha kollidert i krysset Preståsvegen-Grevlingvegen i Nannestad. Foto: Magnar Haraldsen
  • SKLED. Bussen skled av vegen like ved Kringler-Slattum skole. Foto: Kristian Westgård
  • USKADD. Sjåføren av lastebilen som veltet på Algarheimsvegen kom uskadd fra ulykken. Foto: Thomas Hansen

I tillegg meldte politiet om en rekke utforkjøringer og busser og vogntog som sto fast. Dette skapte store trafikkproblemer. Øvre Romerike brann og redning Ullensaker rykket ut i Algarheimsvegen etter at en lastebil veltet. Den skal først ha kollidert med en personbil. Det meldes imidlertid ikke om personskade.

LES OGSÅ: Her står traileren snøfast på femte timen

PÅ TAKET

I Nannestad var to biler involvert i en ulykke i krysset Grevlingvegen-Preståsvegen. Den ene havnet på taket, men ingen personer skal ha blitt skadet.

– Den ene kom ut på Preståsvegen fra Grevlingvegen. Der kom en bil med sommerdekk og som ikke klarte å stoppe, sier operasjonsleder Petter Olausson i Øst politidistrikt.

Og nettopp at mange har skiftet til sommerdekk var nok årsaken til flere av trafikkuhellene og problemene i trafikken mandag.

BUSS SKLED AV VEGEN

I Åsgreina skled en buss med åtte passasjerer av vegen, men ingen personer ble skadet.

– Vi fikk melding litt før klokken 06.30, opplyser Olausson,.

Bussjåføren fortalte til EUBs medarbeider på stedet at det var som om hele vinteren kom på en gang ved 05-tida mandag.

– Jeg kjørte sakte, men vegen var ikke brøytet og bussen skled sakte, men sikkert ut i grøfta. Det er ikke mulig å brøyte så mange veger fort, sier han til alle som vil kritisere dårlig brøyting.

LES OGSÅ: Buss kjørte ut i Nannestad 

UTFORDRENDE KJØREFORHOLD

EUB kjørte flere veger på Øvre Romerike i morgentimene og det var ekstremt utfordrende forhold mange steder. Vi fikk tips om at enkelte veger ikke ble brøytet før langt utpå dagen. På E16 vest for Maura var det flere uhell. Heller ikke der skal det ha blitt personskader.

– Det startet med at en varebil kjørte av vegen om lag én kilometer vest for avkjøringen til Vollaugsmoen. Den dro med seg flere meter viltgjerde. Da vi kom fram viste det seg at det var ytterligere to biler som hadde kjørt av vegen, opplyser Olausson.

En bil havnet litt etter klokken 08 utenfor fylkesveg 33 mellom Minnesund og Feiring. Ambulanse ble tilkalt, men det var visstnok ikke personskader.

SOMMERDEKK

Litt før klokken 10.30 meldte politiet igjen om biler som sto fast på E16 mellom Maura og Roa.

– De står og spinner med sommerdekk, meldte politiet

På E6 nordgående ved Langelandsfjellet i Ullensaker havnet en bil utenfor vegen. Avkjøringen fra E6 mot Jessheim nord var sperret etter at en trailer sto fast der. Tidligere kjørte også en kassebil ut av E6 ved Jessheim nord. På E6 ved Ormlia i Eidsvoll var vegen stengt etter at et vogntog sperret avkjøringen i sørgående retning.

LES OGSÅ: Bil på taket

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.