Analyse av vannprøver tatt mandag, viste forhøyede kimtall (totale antall levende bakterier og sopp som påvises (red.anm.)) i alle de fem forskjellige bassengene. Mistanken om bakterien Pseudomonas aeruginosa ble også vekket, og nå er det bekreftet at slike bakterier finnes i badevannet.

BAKTERIER FRA TARMEN

Bakterien Pseudomonas aeruginosa er vanlig i tarmen, men er en viktig årsak til opportunistiske infeksjoner hos mennesket. Den kan finnes i infiserte sår og gjør da at pusset får en blågrønn farge og en karakteristisk lukt. Bakteriene kan forårsake alvorlige infeksjoner, spesielt ved brannskader og cystisk fibrose, og er meget motstandsdyktige mot antibiotika. De er ikke sjelden årsak til sykehusinfeksjoner.

LES OGSÅ: Deler av Råholt bad er stengt

JEVNLIGE PRØVER

I forrige uke ble velværebassenget stengt. Det ble gjenåpnet lørdag. Boblebad og kaldkulp ble stengt fordi vannet ikke var tilfredsstillende.

Råholt bad har rutine på å sende inn vannprøver en gang i måneden. Dette kommer i tillegg til daglige målinger av blant kobber og pH.

Men nå er altså hele badet stengt. Det vil bli åpnet tidligst søndag.

ARBEIDER MED Å FINNE KILDEN

Daglig leder av Råholt Bad, Jan-Christian Ulleberg, sier til EUB at det nå jobbes på spreng for å finne kilden til bakteriene.

- Vi har plombert noen blindgater i rørsystemet og vi sjokker nå vannet i alle bassengene. Vi tar nye vannprøver, som vi sender inn til analyse. Det tar 48 timer før vi får svar på disse. Innen lørdag bør resultatet foreligge, og viser de at vannet er friskmeldt, åpner vi badet søndag, sier Ulleberg.

- Hvis ikke feilen blir funnet, hva gjør dere da?

- Da leter vi videre. Vi gir oss ikke før vi finner bakteriekilden, svarer Ulleberg.

BEROLIGER

- Mange har badet i Råholt bad inntil bakterien ble oppdaget. Har disse vært utsatt for noen helserisiko, Ulleberg?

- Nei. De kan føle seg trygge. Vi har hyppige vannprøver og sender de inn til analyse, beroliger han.

LES OGSÅ: Kvalifisering til NM vannsklie

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.