Eidsvoll kommune får uforbeholden ros fra Akershus fylkeskommune for forslaget til handlingsplan for opprydding av avløp fra spredtbygde strøk som er ute på høring.

– Eidsvoll kommune har her gjort et grundig arbeid med å knytte de separate avløpsanleggene opp mot vannforekomstene i kommunen, skriver assisterende fylkesdirektør Per A. Kierulf i et brev til kommunen.

– Denne planen er oversiktlig, helt i tråd men den regionale planen for vannforvaltning 2016–2021 og et forbilledlige stykke arbeid, skriver Kierulf.

– Da ikke alle vannforekomstene er like utsatt eller påvirket, har det gjennom den regionale planen blitt påpekt viktigheten av å prioritere opprydding i de vannforekomstene som er sterkest påvirket av avrenning fra spredt avløp, påpeker han.

– Handlingsplanen gjør rede for kommunes strategi for opprydding i private avløpsanlegg. Miljøtilstanden i flere av vassdragene i kommunen er dårlig, og planen gir en beskrivelse av tilstanden i kommunens vassdrag og inndeling i tiltakssoner for opprydding.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.