Fylkesmannen har fremmet innsigelse til planforslaget for områdene B6 (Torget), B2 og VAA1 (Skjoldnestangen).

«Fylkesmannen fremmer innsigelse til planforslaget for områdene B6, VAA1 og B2, som ikke er utredet godt nok når det gjelder naturmangfold. Avvikssonen for støy er ikke godt nok begrunnet, og vi fremmer innsigelse til bestemmelsen om dette. Vi har også innsigelse til bestemmelsene om samfunnssikkerhet og parkeringsnormen for kontor», uttaler Fylkesmannen i Oslo og Akershus i et brev til Eidsvoll kommune.

Fra før har Fylkesmannen også kommet med innsigelse på sentrumsplanen på Råholt.

«Kommunen bør innarbeide utnyttelseskrav som sikrer en områdeutnyttelse i sentrumsområdene på 60–80 prosent», står det videre.

Opptatt av naturmangfold

Fylkesmannen peker på at det i planbeskrivelsen står at den delen av Vorma som er innenfor planområdet vurderes som mindre viktig for fuglelivet, unntatt området ved Skjoldnestangen (VAA1).

«Gjeldende regelverk er ikke godt nok vurdert, og vi kan ikke se at planforslaget har tatt særlig hensyn til naturmangfold langs Vorma. Fylkesmannen fremmer derfor innsigelse til planforslaget, ettersom kunnskapsgrunnlaget ikke er godt nok og hensynet til naturmangfold ikke er ivaretatt for områdene B6, VAA1 og B2», heter det videre.

Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier et arbeid er iverksatt for å etterkomme Fylkesmannens ønsker.

– Dette er et arbeid som pågår. Vi regner med det vil være gjennomført innen relativt kort tid, sier han.

– Når regner du med sentrumsplanen vil være endelig vedtatt?

– Sannsynligvis i januar i 2019, svarer Eidsvoll-ordføreren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.