Dette melder Vegtrafikksentralen på Twitter like etter klokka 20 onsdag kveld.

STENGT SIDEN MANDAG

Vegen har vært stengt siden raset som gikk mandag ettermiddag. Fjellsikringsspesialister har jobbet med sikring og nå er altså vegen åpen igjen.

Stengingen har igjen aktualisert debatten om den dårlige vegen og tunnelen som er planlagt gjennom Byrudberga.

Tunnel lar vente på seg

I høst ble det utførtprøveboringer i fjellet, og det viste seg ikke uproblematisk. Det ble påtruffet alunskifer i berget - stein som inneholder en rekke giftige tungmetaller. 

Fylkesvaraordfører og eidsvolling Lars Birger Salvesen leder Vegforum fv. 33 som er et samarbeidsorgan for fylkesveg 33 mellom Akershus og Oppland fylkeskommuner, Statens vegvesen og Eidsvoll og Østre Toten kommuner. 

Han uttalte følgende til EUB tirsdag:

– Vi avventer saksbehandling på hvordan vi kan oppbevare radioaktivt materiale siden flere av disse områdene har alunskifer. Å få en slik tillatelse tar sin tid. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.