110-sentralen på Romerike melder på Twitter at det har gått et ras over fylkesveg 33. Vegen er inntil videre stengt.

Det var først usikkert om biler eller personer var tatt av raset, men det skal nå være bekreftet at det ikke har vært tilfelle.

- Raset var mindre enn det vi fikk melding om til å begynne med, men det ligger mye steinmasser i veibanen og flere steiner kommer til å falle ned, sier vaktleder Jan Fausk i Romerikes 110-sentral. 

- Kan du si noe om hvor lenge vegen forblir stengt?

- Nei, det er vanskelig å si sikkert. Men jeg antar at Statens vegvesen skal opp med fagfolk og geologer for å sjekke forholdene i området, påpeker han. 

Det er for tidlig å si noe om årsaken til raset onsdag, men EUB vet fra tidligere steinras der at våren kan by på problemer i lia over veien på grunn av nedbør og frost. Det skaper bevegelse i lia, og resultatet er ofte steinras. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.