Søndag er det klart for en ny bygdetundag, og Bygdetunets Venner satser på aktiviteter over hele området.

– Dette arrangementet er en årlig tradisjon. Det er kanskje derfor at det vanligvis kommer mye folk, sier lederen av Bygdetunets Venner, Gunda Mortensen.

– Venneforeningen og våre samarbeidspartnere stiller mannsterkt opp, og vi håper både på godt vær og godt besøk, sier hun.

LINPRODUKSJON

Gunda Mortensen tekker spesielt fram demonstrasjon av prosessen med å lage lintråd.

– Linet som brukes, ble dyrket på bygdetunet for hele 40 år siden, forteller hun.

– Nå skal den bearbeides og spinnes til tråd. Lin behøver ikke være så gammelt, men det må være tørt, forklarer Mortensen.

MANGE AKTIVITETER

Opplegget er ellers ganske tradisjonelt, med brødbaking i bakstehuset, salg av brød og saftsuppe, grilling av pølser og smaksprøver på «krigskosten» sild og poteter.

Når vi først nevner krigen. Utstillingen i butikken om tyskerjentenes liv står fortsatt oppe. Dessuten blir det foredrag om tyskerjentene på okkupasjonsmuseet.

4H lager natursti og stiller med bålpanner for steiking av pinnebrød.

På Tømtetunet viser husflidslaget hvordan man lager hoppetau, og i Engerbygningen får man kjøpt rømmegraut, kaffe og vafler, is og brus.

Bygdetundagen har også tilbud om hestekjøring og demonstrasjon av blant annet såpekoking og spikking.

FLERE ARRANGEMENTER

Bygdetunets Venner har flere arrangementer utover høsten.

– Tunet er også åpent neste helg. Det blir siste mulighet til å få kjøpt rømmegraut, forteller Gunda Mortensen.

I september blir det markedsdag med demonstrasjon av tresking på gamlemåten, og i oktober slaktes grisene som har vært på bygdetunet i hele sommer.

2017-sesongen avsluttes i november da det serveres tradisjonell julemiddag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.