Dette gir foreningen mulighet til å gjøre enda mer for de eldre på Vilberg bosenter og Vilberg helsetun.

Foreningen Livsglede for eldre ble nylig formelt stiftet i Eidsvoll – dette i samarbeid med Eidsvoll videregående skole og Eidsvoll Frivilligsentral. Siden Vilberg helsetuns pårørendeforening ikke lenger er aktiv, men hadde penger på konto, ga de like godt bort pengene og sørget samtidig for at midlene fortsatt skal komme beboerne til gode. Men også Eidsvoll Sanitetskvinner mener at arbeidet som de gule englene driver er så bra at de også har gitt bort penger.

66.000 kroner

Det er ikke småtteri som Livsglede har fått for å sette i gang sosiale tiltak på Vilberg helsetun og bosenter – 56.000 kroner fra pårørendeforeningen og 10.00 fra sanitetskvinnene.

– Midlene kommer fra tidligere loddsalg og spill, sier Tom Olsen i pårørendeforeningen.

Han forteller at det var stor aktivitet i foreningen for en del år tilbake, men så startet frafallet. Til slutt var det bare noen få aktive tilbake, og for ett år siden ble foreningen lagt på is. Men så dukket altså Livsglede for eldre opp med sine gule engler, og pengene på bok kunne gis bort til en god arvtaker slik at de var sikret at pengene går til formålet de var tiltenkt.

FLYGEL OG ANDRE TING

– Pengene skal ikke gå til ordinær drift ved sykehjemmet, understreker Tom Olsen og Torodd Jansen i pårørendeforeningen.

– Midlene skal brukes på ting som er til ekstra glede for beboerne. Vi har tidligere bidratt med penger til flygelet, lysthuset, utemøbler og til innkjøp av stressless-stoler. Totalt ha foreningen vår nok bidratt med 150.000 kroner, sier de to.

Det er elevene ved linja Helse- og oppvekst ved Eidsvoll videregående skole som er på Vilberg hver torsdag og lager hygge. Gjennom ordningen får de verdifull praksis.

– Selv om pårørendeforeningen ikke lenger er aktiv, inviterer vi de til å fortsette sitt engasjement gjennom Livsglede for eldre, sier Trine Gravdal som sitter i styret i Livsglede for eldre. Tom Olsen forteller at foreningen også har gitt 5000 kroner til neste års Hjertefred-arrangement i Sundet.

10.000 FRA SANITETSKVINNENE

Sanitetskvinnene i Eidsvoll har også vært i det gavmilde hjørnet nå like før jul. De har gitt 10.000 kroner til livsgledeforeningen og 25.000 kroner til Frelsesarmeen.

Inntektene får de fra sitt årlige salg av fastelavnsris.

– I vår foreningen er det stort sett seniorer. Plutselig sitter vi på Vilberg helsetun selv. All ære til de gule englene som gjør en stor og nyttig innsats, sier de.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.