Første gang politiet fattet mistanke til at mannen hadde en cannabisplantasje i eget hus, var i mars 2012. Ved ransakelse viste det seg at mistanken var berettiget. I kjelleren hadde mannen rigget seg til på profesjonelt vis, og politiet tok beslag i planter som ble dyrket fram og ferdig røykbart materiale.

Høsten 2013 kom reprisen, også da etter mistanke fra politiet.

Slik dyrking krever mye varme og retten mener at mannen har stjålet strøm fra Hafslund for rundt 100.000 kroner.

Mannen innrømmet at han ordnet strømopplegget selv, men ikke at han stjal strøm.

NYTT HUS

Det gikk ett år, og høsten 2014 ble mannen igjen tatt for å dyrke cannabis på et profesjonelt vis, denne gangen i ett nytt hus han hadde kjøpt. Han fortalte at han leide ut huset, og at det var leieboeren som bedrev dyrkingen.

I 2016 gjentok historien seg, også denne gangen i kjelleren på det nye huset.

35-åringen erkjente delvis straffskyld, noe som ga strafferabatt.

VELDIG GAMLE SAKER

Flere av sakene har blitt gamle, den eldste fem år og åtte måneder gammel.

Den gikk fram og tilbake imellom statsadvokat, etterforskere og politiet før tiltale ble tatt ut i august 2016 og oversendt tingretten et par måneder senere.

Retten legger til grunn at det i denne saken har vært ren liggetid hos politi og påtalemyndighet i rundt tre år, og at det er et klart brudd på Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) artikkel seks.

Saken fra 2013 har hatt en liggetid på to år og fire måneder, også dette er brudd på EMK.

84 DAGER I FENGSEL

Etter en samlet vurdering satte Øvre Romerike tingrett straffen til fengsel i tre år, hvorav to år og ett halvt år ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Deretter ble det gjort fradrag for 96 dager i varetekt.

Dermed endte mannen opp med å måtte sone 84 dager i fengsel.

Han ble også dømt til å betale Hafslund Nett 104.140 kroner i erstatning for å strømtyveri.

LES OGSÅ: Fant narkotika i bilen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.