Den over 25 mål store eiendommen hadde opprinnelig en prisantydning på 5 millioner kroner. Til slutt ble den solgt for 8,6 millioner til Eggervegen AS. TAB Gruppen AS og Lindberg Holding AS står bak selskapet.

– Vi er i oppstart av regulering nå, men tror vi får plass til rundt 120–130 enheter innenfor planområdet, sier Thomas Berntsen, daglig leder i TAB Gruppen AS.

Kort vei til stasjonen

Fra eiendommen er det gangavstand til Eidsvoll stasjon. I tillegg er det kort vei bort til Sundet.

– Det vil hovedsakelig fordele seg på bebyggelse i form av 2/4-mannsboliger og 2–3 lavblokker med maks fire etasjer pluss parkeringskjeller, sier Berntsen.

Han sier de håper reguleringsprosessen vil være ferdig i løpet av neste høst.

– Salgsstart vil komme først etter ferdig regulering og prosjektering/tegning, og vil nok være aktuelt i slutten av 2019, sier Berntsen.

Ordfører John-Erik Vika (Sp) sier kommunen tar sikte på sluttbehandling av sentrumsplanen for Sundet i januar.

Thomas Berntsen opplever at Eidsvoll kommune står fram som et satsingsområde for framtida i forhold til boligbygging.

Sikrer bekken

– Byggestart ser vi for oss er i gang andre kvartal i 2020, avhengig av salget. Ferdigstillelse for hele prosjektet er vanskelig å spå, da er vi er avhengige av markedet, men håpet er en ferdigstillelse av dette i løpet av 2022/2023, sier Berntsen.

Eiendomsutviklerne har hatt tett dialog med Eidsvoll kommune de siste ukene. EUB har blant annet sett flere e-poster. Der står det blant annet følgende om bekken i området:

«Bekken sikres i åpent bekkefar med opprettholding av eksisterende kulverter og etablering av tre-fire nye. Grønnstruktur og lekeplasser tilpasses. Overvannsløsninger planlegges med fordrøyningsmagasiner».

Videre er også parkeringsdekningen nevnt. Denne ønsker aktørene å vurdere gjennom en studie, beregning i henhold til normer og etter avtale med Eidsvoll kommune. Det er skissert 1,5-2,0 parkeringsplasser per leilighet.

«Vegen opp i feltet bør sideforskyves med vegetasjonsskjerm mot de eksisterende boligene i Eggervegen. Vi ser på dette i planprosessen», står det i én av e-postene.

Eiendommen Egger, som nå skal utvikles, har stått ubebodd de siste årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.