Høyesterett har behandlet saken om oppregulering av festeavgiften for Rådyrvegen borettslag.

Nannestad kommune fikk ikke medhold i at festeavgiften kan reguleres etter markedsverdi og

festeavgiften skal derfor reguleres i henhold til konsumprisindeksen (KPI).

Nannestad kommune framfester i dag totalt om lag 100 tomter til boligformål. Av disse 100 festerne er det 34 som har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. Nannestad kommune har stevnet de festerne som klaget på oppreguleringen i 2014.

De festerne som har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag er de festekontraktene som ble inngått i perioden 1995–97.

Rådmannen foreslår til Formannskapet at Nannestad kommune trekker stevningen til skjønnsretten for de 25 aktuelle festerne med samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag. De får da samme reguleringsvilkår som Rådyrvegen borettslag fra 1.1.2014.

Videre foreslår rådmannen at kommune gir de ni festerne, som ikke bestred oppreguleringen og har samme festekontrakt som Rådyrvegen borettslag, samme reguleringsvilkår.

Nannestad kommune betaler tilbake differansen mellom innbetalt festeavgift og festeavgift regulert etter KPI for perioden 1.1.2014 – dd, for de samme ni festerne.

LES OGSÅ: Nabolag vant i Høyesterett

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.