Hasan Ok driver Gamle Nabo på Gystad, og lever godt av pizzakundene sine.

– Men vi merker at Domino’s kom til byen, sier han.

– Er det plass til dere alle?

– Kanskje ikke, og i hvert fall ikke med gibort-priser. Når Domino’s åpningstilbud tar slutt, vil markedet stabilisere seg. Men jeg tror vi er færre aktører innen året er omme, påpeker Ok.

STARTET RESTAURANT UTENFOR BYKJERNEN: Satser på internajonal meny 

_ Hvorfor?

– Du vet, de store fiskene spiser de små fiskene. Når alle vil være på Jessheim må det til slutt gå ut over noen, sier han.

Ok undrer seg over at alle pizzaaktørene kommer hit.

– De små blir berørt når de store etablerer seg, men også de vil merke konkurransen når de ligger bare 50 meter fra hverandre. Alt handler uansett om å tjene penger for vi kan ikke leve av luft og kjærlighet. Og pizza koster det samme å lage for oss alle.

Hard Konkurranse

Nordmenn elsker pizza, og på Jessheim kan folk velge og vrake blant mange tilbydere. Alle har den italienske retten på menyen, alle slåss om de samme kundene, og alle konkurrerer mot butikkenes frossenpizza. Her er noen av stedene:

RESTAURANTMARKEDET VOKSER: Snart kommer Sumo

Pizzabakeren, Paradise pizza, Hot pizza i Trondheimsvegen.

Peppes Pizza og Torget pizza & grill i Storgata.

Dominos, Egon, Castello, Mirabel, Jordbærpikene og Ciao Bella i Storsenteret.

Jessheim pizzeria ved Nordbymoen.

Gamle Nabo på Gystad.

3 x Deli de Luca på Jessheim nord.

Barish i Veiberggata.

FASTE KUNDER

Restauranten ved Algarheimsvegen har mange stamkunder som kjøper Oks hjemmelagde pizza.

– Det er dem vi lever av, og vi tar en del kunder fra sentrum. Mange kjøper pizza på veien hjem fordi de ikke vil kjøre inn i sentrum. Og mange kombinerer det med matinnkjøp på Extra rett over gata. Siden vi serverer alkohol kommer også folk innom for å kose seg noen timer med mat og drikke. Det er en fordel flere andre aktører ikke har, sier han.

– Kommer du til å klare deg?

– Ja. Jeg skjønner at folk vil prøve noe nytt og jeg ønsker Domino’s velkommen til Jessheim. Men jeg tror ikke våre kunder på denne siden av byen kjører til sentrum for å kjøpe pizza. Mange bor i området her og helt ut i Nes kommune, sier Hasan Ok.

DOMINO'S VIL DOMINERE

Sist lørdag åpnet franchisekjeden Domino’s Pizza en take away-restaurant på Jessheim. Kjeden er ung i Norge, men etter den i fjor kjøpte Dolly Dimple’s er målet å bli landets største. Fra 28 restauranter i 2017 skal visstnok antallet økes til 50 i år. De ansatte på Jessheim får ikke snakke med pressen, men kjedens markedssjef Frank Otterbeck er fornøyd.

– Så langt har det gått bra og folk er fornøyde. Omsetningen går bare en vei, men det er vanskelig å si noe om når vi når et tak siden vi fortsatt har åpningsuke med tilbudspriser, sier han.

Rundt 100 personer sto i kø på åpningsdagen. Restauranten solgte over 400 pizzaer den dagen – noe som er rekord ifølge markedssjefen.

– Kø er vanlig når vi har et åpningsarrangement, og det er alltid hyggelig, sier han.

– Hvor mange ansatte er det?

– 25 med pizzasjåfører. Vi vet ikke hvor mange biler det blir på Jessheim, det avhenger av etterspørselen. Vi vil også bruke elsykler for å få ut pizzaene, sier han. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.