Feiringregjeringa får 1,35 millioner kroner til vedlikehold av forsamlingshuset Fløygir.

Pengene ble bevilget etter en interpellasjon fra varaordfører Einar Madsen (Ap).

Høyre likte svært dårlig måten saken ble behandlet på.

INTENSJON FRA 2003

Saken har røtter tilbake til 2003 da kommunestyret ba rådmannen legge fram forslag om salg av Langset og Feiring kommunelokaler og legge salgsgevinsten inn i driftsfond for forsamlingshusene Vestheim og Fløygir.

LOVNAD I VALGKAMPEN

I fjor ble kommunehuset i Feiring solgt for 2,35 millioner kroner. Det var dette som fikk Madsen til å ta opp igjen 2003-saken.

- Ap mener at intensjonen fortsatt gjelder, sa han og foreslo en tildeling på 1,35 millioner kroner til Fløygir. Han påpekte også at alle partier under et valgkampmøte i Feiring i høst hadde vært positive til en slik støtte.

kritisk til behandlingsmåten

Ordfører John-Erik Vika (Sp) ga i sitt interpellasjonssvar tilslutning til forslaget, men det var flere som var kritiske til framgangsmåten.

Høyre var aller mest kritisk.

- Vi ønsker å få saken til ordinær politisk behandling, ikke som en interpellasjon, sa Wenche Hoel Ulvin som i ettertid påpekte fullstendig mangel på dokumentasjon i saken.

- Det har gått så lang tid siden intensjonsvedtak at en utsettelse ikke behøver å bety noen ting. Det er viktig at vi får tid til å områ oss og gjøre dette skikkelig, uttalte Helge Blindheim (H).

Høyre foreslo å sende saken til ordinær behandling.

- Det er veldig spesielt å ta penger midt i et budsjettår, men vi har lovt å se på saken, påpekte Terje Tønnessen (Frp).

Dermed støttet også Frp Madsens forslag, og Høyre ble stående helt alene om å ønske ny behandling.

Hoel Ulvin stemte for øvrig for bevilgningen etter at forslag om utsettelse og ny behandling hadde blitt nedstemt.

PENGER TIL LANGSET

I intensjonsavtalen fra 2003 lå også et ønske om overføringer til forsamlingshuset Vestheim når kommunehuset på Langset ble solgt.

Kommunene fikk én million kroner for det kommunehuset, men i ettertid er også Vestheim solgt og nedlagt som offentlig forsamlingshus.

- Hele salgsbeløpet for kommunehuset er derfor så langt planlagt brukt til den nye skolen og flerbrukshallen på Minnesund som nå brukes som forsamlingslokale, opplyste Madsen i sin interpellasjon.

- Men jeg er blitt fortalt at Madsen under en større sammenkomst sa at pensjonistforening skulle få pengene til Dorrstua på Langset, påpekte Jens E. Aalborg (H).

- Jeg trodde at pengene kunne brukes på Dorrstua, men det var visst ikke så enkelt. Saken er imidlertid ikke avgjort. Regnskapet for Langset skole er ennå ikke avsluttet, svarte Madsen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.