- Nedbrenningen skal etter planen foregå tirsdag 29. september og mandag 5. oktober, opplyser brannsjef John Arne Karlsen i Øvre Romerike brann og redning.

Nedbrenningen skal både være test av utstyr og øvelse for brannmannskapene.

Sø-Fuglerud ligger i et LNF-område (landbruk, natur, friluftsliv) sentralt på Råholt med boligområder i umiddelbar nærhet.

Gården ble rydde en gang i vikingetida for om lag 1.000 år siden, og i 1755 ble den delt i to like store bruk, Sø-Fuglerud og Nord-Fuglerud.

Sø-Fuglerud er i ettertid delt opp igjen. Ei tid var det tre bruk med egne boliger. I dag står det to gamle våningshus, en stor låve og et stabbur på gården.

Eidsvoll kommune har gitt rivingstillatelse for begge våningshusene og et stabbur som står på samme tunet.

Det er ikke kjent hva som planlegges videre på eiendommen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.