– Om det begynner å regne på kvelden og jeg vet at det ligger noe ute som skulle vært dekket til, så tar jeg turen hit. Det hender at det blir litt lengre dager enn vanlig, men det jobber jeg gjerne, sier 27-åringen.

VÆRT MED FRA STARTEN

Gaute har vært med Termowood fra etableringen i Hurdal. Han begynte i bedriften i mai 2016.

– Jeg har funnet meg til rette og trives veldig bra. Da jeg investerte 150.000 kroner i bedriften, følte jeg at det var en riktig avgjørelse. Det gir en ekstra arbeidsglede å vite at jeg eier en del av arbeidsplassen min. Dessuten tror jeg dette var en fornuftig investering. Jeg mener bestemt at pengene mine vil gi avkastning og at jeg vil få mer igjen enn det jeg spyttet inn. Forhåpentligvis vil jeg bli rik en dag, smiler Gaute.

GLEDER SEG TIL UTVIDELSEN

Gaute viser rundt i produksjonslokalene og hvordan han jobber med stor entusiasme.

– Jeg har vært med på utvikling av produktet. Det har vært morsomt å oppleve at bedriften har vokst, og nå gleder jeg meg til utvidelsen, sier Gaute.

Sonja Kienzler fra Tyskland er helt fersk i produksjonen. Hun har bare jobbet i tre uker, men har allerede oppdaget at dette er en hyggelig jobb.

– Jeg har reist fra land til land og jobbet på arbeidsvisa, men nå blir jeg i Hurdal – i alle fall i overskuelig framtid. Jeg har en datter som går i barnehage her, forteller Sonja, som er utdannet industrimekaniker.

Ved siden av henne arbeider Lasse Solum fra Hurdal. Han var tidligere egen arbeidsgiver med oppdrag for Nannestad bygdeservice.

– Det er deilig å ha en fast jobb hvor jeg vet at lønna kommer på konto hver måned, og det er godt å ha en varm arbeidsplass innendørs. Jeg liker meg veldig godt her på Termowood, forteller Lasse.

Fakta

  • Termowood etablerte sitt utviklingskontor i Treklyngen i Hønefoss. 
  • I 2015 ble produksjonen av Termowood-elementer lagt til Flaen Sag & Høvleri i Hurdal. 
  • I dag har bedriften ti ansatte, med ytterligere en person på vei inn. 
  • Fem jobber i produksjonen. 
  • I løpet av året flytter bedriften inn i større og nybygde lokaler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.