I helga har flere – deriblant ungdommer på moped – vært ute og leitet etter traktoren i distriktet.

– Vi er takknemlige for all hjelp, og jeg skjønner godt at ungdommer ser på muligheten for å tjene seg noen tusenlapper før jul, sier traktoreier Kai Halvorsen til EUB. Det var torsdag i tidsrommet 07.00 til 17.30 Halvorsens traktor ble stjålet fra speiderhytta på Dal. Traktoren er en Fiat 85–90 1992-modell, har registreringsnummeret VN 4452 og har en anslått verdi på 150.000 kroner.

Manglet forsikring

Kai Halvorsen utlovet først 10.000 kroner i dusør til den som greide å oppklare tyveriet. I helga ble beløpet skrudd ytterligere opp til 30.000 kroner. Nå har Halvorsen bestemt seg for å slå ytterligere på stortromma.

– Den som finner igjen eller bidrar til å oppklare tyveriet skal få 50.000 kroner, sier Halvorsen.

For halvannen måned siden byttet han forsikringsselskap fra Gjensidige til Tryg på traktoren. Av en eller annen grunn fikk ikke feltet med brann og tyveri noe kryss. Dermed kan 150.000 kroner være tapt dersom traktoren ikke kommer til rette.

– Hadde jeg fått opplyst at jeg måtte gi beskjed om dette da jeg skiftet forsikringsselskap, ville jeg naturligvis gitt beskjed om at det også skulle krysses av for dette. Det er fortvilende at den ikke var forsikret mot tyveri, men dette får jeg ikke gjort noe med nå, sier Halvorsen.

To ulike observasjoner

Traktoren skal først ha blitt observert kjørende forbi Furuset Slakteri på Dal 07.10 torsdag morgen. Traktoren hadde bare ett lys foran som virket, og skal ha kjørt med skuffa høyt oppe. Cirka 14.00 samme dag skal den ha blitt observert kjørende mot Hurdal på Vestsidevegen like nord for Tangen Pukkverk i Maura.

– Forhåpentligvis er det noen som har sett eller hørt noe. Jeg ber alle som sitter på informasjon om å ta kontakt. Traktoren har stor nytteverdi for meg. Derfor er det også så viktig å få den tilbake, sier Halvorsen.

Forholdet er naturligvis også meldt til politiet. Speiderhytta på Dal har vært utsatt for en rekke tyverier og hærverk de siste årene. I tillegg til traktoren tok tyvene med seg en gul lysmast da de kom på besøk. Samlet verdi i tyveriet var 250.000-350.000 kroner.

LES OGSÅ: Lot seg ikke knekke av tre innbrudd, hærverk og ramponering

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.