Målet med årets Krafttak mot kreft-aksjon er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flest mulig leveår og best mulig livskvalitet. Det skal oppnås gjennom forskning og tilbud for pasienter og pårørende. Svært mange lever i dag med en kreftsykdom de ikke kan bli friske av, en uhelbredelig kreft. I 2015 fikk flere enn 32.500 personer i Norge kreft.

Takket være forskning kan man for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene.

– Kreftpasienter er mer enn bare syk. De er som meg og deg. De er far og mor, søster og bror, bestefar og bestemor, venn og kollega. De har de samme ønskene som alle andre i tillegg til det å bli frisk; Det å reise på hytta, gå på tur med barna, barnebarna eller turgjengen, sitte kioskvakt på håndballcupen eller bruke mer tid på sin favoritthobby.

– Kreften bryr seg ikke om dette, men det gjør vi, sier Ryel.

Hun er generalsekretær i Kreftforeningen og sier de har et mål om å samle inn totalt 40 millioner kroner på årets aksjon. Derfor har de en klar oppfordring til alle. – Ta godt imot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss gjøre uhelbredelig levelig!

Mia avlyste barnebursdagen: Gir heller pengene til kreftsyke barn

20.000 bøssebærere

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige landsomfattende innsamlingsaksjon. Dette er på mange måter hele Norges dugnad i kampen mot kreft. Årets innsamlingsmål er på 40 millioner kroner. Over 20.000 bøssebærere vil være i sving, og majoriteten av disse er russ.

– Vi syns det er flott at russen i år igjen stiller så sporty og velvillige opp for aksjonen. Gi for livet og støtt årets Krafttak mot kreft, sier Ingvild Reitan, distriktssjef i Kreftforeningen, Distriktskontor Oslo.

Hvert år får flere enn 32.500 nordmenn kreft. I Oslo fylke rammes ca. 3100 av denne sykdommen hvert år.

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens bøsseaksjon som blir gjennomført for 12. år på rad. Årets innsamlingsmål er 40 millioner kroner.

I år går pengene til forskning på livsforlengende behandling og til bedre tilbud til dem som lever med uhelbredelig kreft.

Over 20.000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene.

På Romerike er følgende videregående skoler med: Bjertnes, Bjørkelangen, Eidsvoll, Hvam, Jessheim, Lillestrøm, Lørenskog, Mailand, Nannestad, Nes, Skedsmo, Strømmen og Sørumsand.

Kilde: www.krafttakmotkreft.no

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.